lunes, 24 de febrero de 2014

La Tira


¡Miracle, una empresa municipal difunta que ressucita!

Fent una mica d’història, podem recordar que al 24 de setembre de 2004, va haver Plenari a l’Ajuntament de Lleida. Si mirem l’acta del Ple veurem que es van prendre alguns acords, entre ells, la creació de l’Institut Municipal d’Acció Esportiva (IMAE). A la vegada s’havia acordat el tancament de l’Empresa Municipal de Serveis Comunitaris (EMSC).
L’acta del Ple recull, el regidor Enric Oró (PP) diu: “Ha estat un sagnant esforç, que han estat fent els contribuents durant els darrers anys, per atendre les subvencions que ha calgut donar a l’empresa (més de deu milions d’euros entre els anys 1999 i l’actual, la qual cosa suposa vuit-centes mil pessetes diàries”.
Es tanca l’empresa, però davant les dures crítiques de l’oposició, sobre l’opacitat i gran despesa de l’empresa municipal, la regidora d’Economia, Montse Mínguez (PSC), explicà aleshores, que “el procés de liquidació que sofrirà l’EMSC i l’estimació de l’import de 904.000 euros com la quantitat necessària per garantir el funcionament correcte de l’empresa durant tot aquest procés.

Mai hem entès el perquè, si tanquen l’empresa municipal, s’ha de garantir el funcionament correcte de l’empresa durant el procés. Quin procés? Sembla que si es tanca no ha de portar més depeses. Precisament per les elevades despeses és el motiu pel que es va tancar.
Sr. Alcalde, fora molt preguntar, perquè feia falta que paguéssim 904.000 euros?

Pel que fa al personal de la EMSC i per decisió del Ple, es va traspassar al IMAE, que casualment també es crea aquest mateix dia.
Però no va passar tot el personal al IMAE tal i com se’ns va dir (ho posa en l’acta), ja que ara sabem que 23 treballadors estan encara a dia d’avui, en nòmina de “l’extinta” EMSC?
Per tant, l’empresa municipal no es va tancar. Ens van dir que s’havia tancat i no la van tancar. I això perquè?
De qualsevol manera, és un engany més del nostre Ajuntament.
Havíem sentit a parlar d’alguns miracles, però aquest de una empresa tancada i a la vegada en funcionament, encara no el coneixíem.

A més i pel que tenim entès, en quant als 23 treballadors de la EMSC actual, estan treballant en altres departaments de l’Ajuntament, quan no hi poden ser, es a dir, haurien de ser de plantilla de l’Ajuntament.
I perquè a uns se’ls va passar a l’IMAE i a altres no?
El que pot arribar a ser més espinós en aquest apartat de l’assumpte i al ser personal laboral, fora que pogués ser qualificat per l’Inspecció de Treball com “prestamisme laboral”, un supòsit que ha estat sempre molt perseguit.

Una altra cosa és el tema dels diners, es a dir, si a l’any 2004 vam pagar 904.000 euros per tancar una empresa municipal i a l’any 2014 encara funciona, perquè ens feia falta pagar els 904.000 euros? On van anar a parar aquests diners?
I què ha estat fent aquesta empresa municipal durant aquests deu anys. A què dedica el seu temps lliure, que deu de ser molt, perquè si oficialment està tancada, amb quin NIF pot funcionar?
I Uns 23 treballadors, que només en sous durant deu anys, han de generar una despesa  de més de 930.000 euros. D’on surten aquests diners si l’empresa està tancada?

En la mateixa acta es reflecteix l’opinió de l’alcalde, Àngel Ros (PSC): “L’institut (IMAE) és la formula de gestió de l’Administració que permet flexibilitat, transparència  i millor eficiència”. En aquest cas alcalde, ens hem assabentat d’aquestes anomalies deu anys desprès, per tant ni transparència ni eficiència. Com vos en tant que alcalde: tampoc ens sembleu, ni transparent ni eficient.
Ai Sr. alcalde, que podríeu tenir algun problema (i no precisament d’opinió) amb aquests del sindicat que en diuen, Manos Limpias. Per cert, vos ja teniu les mans netes?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]