lunes, 17 de febrero de 2014

La Tira


Una Despistació Provincial 

Varem publicar el dilluns passat, un assumpte lleig i que pot tenir un llarg recorregut judicial. Vam denunciar, que segons el Butlletí Oficial de la Província, la Diputació de Lleida havia assignat unes partides destinades a Salut Pública, a altres finalitats.
Al dia següent el sindicat CGT (de la Diputació) va ampliar les dades al diari “La Mañana” (no així un altre diari lleidatà ha publicat una manipulació bastarda): La Diputació rep 16,2 milions d’euros en ajuts estatals per despeses de Sanitat Pública, els quals han estat inclosos dintre el pressupost de l’organisme local. Segons diuen, 5,6 milions es destinen a despeses de serveis municipals no sanitaris, 1,4 milions a finançar organismes sense ànim de lucre no vinculats a hospitals, 398.000 euros destinats a pagar sous de personal de la Diputació i 100.000 euros a activitats publicitàries. Per tant s’apliquen a altres finalitats que no es corresponen amb Sanitat Pública.

Amb tot això al descobert, el president de la Diputació, Joan Reñé, s’ha quedat tant ample, com si sentis ploure, quan en un d’aquests finançaments, segons el BOP, es paguen uns dipòsits d’aigua pel poble d’on és ell Alcalde.

Si a l’any 1990, la Diputació va traspassar les competències de l’Hospital de Santa Maria a la Generalitat, la Diputació en no tenir competències de Salut Pública, no hauria de d’admetre aquests ajuts. En tot cas, la seva obligació era tornar-los a la procedència, manifestant no poder-los admetre per no tenir la competència, perquè no oblidem, es tracta d’un ajut finalista. Es a dir, totes les subvencions que es reben, s’han d’aplicar a la destinació inicial per la qual van ser adjudicades (Llei de Subvencions, 38/2003), si no es pot fer, s’han de tornar els diners a procedència. 
En tot cas, els haguessin pogut tornar, amb l’aclariment de que qui té aquestes competències des de 1990, és la Generalitat de Catalunya. Aquest hauria set el procediment administrativament correcte.

Sr. President de la Diputació, vos sou dels que diuen que “Espanya ens roba”, però en aquesta ocasió, us heu quedat un ajut, que en teoria no us podíeu quedar? Com ho tenim de qualificar això? Què us semblaria si enviéssim aquest assumpte al Govern de Madrid?

Ai Juanito, que la Diputació no és l’Ajuntament de Fondarella, doncs entre el tractament d’aquest ajut i “alguna altra coseta” que pot anar sortint, sembla que aneu per mal camí i se us poden complicar molt les coses. I més en haver fet fora del seu lloc a l’ interventor, potser per unes causes no massa justificables. Un interventor que, diguem-ho tot, pot saber algunes “coses inconfessables”. Oi que sí? Doncs pareu compte que “passen quintos” i us poden demanar la dimissió, tal i com estan fent i per molt menys, a la Presidenta de Navarra. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]