lunes, 10 de febrero de 2014

La Tira


“Ave Caesar”, alcaldades no 

A la Diputació de Lleida tenim un President, que també es Alcalde de Fondarella, aquesta és la qüestió, que també és Alcalde. Si aquí afegim que a la vegada, és Vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis i membre del Comitè Executiu  de CDC, sembla que ens costaria una mica de creure, que amb tants càrrecs pogués desconèixer la llei, o que no sap que la llei està per a ser complida.

Aquesta introducció ve al fil d’una publicació que hem vist en el BOP, número 12 de l’any en curs, on es diu: “Edicte de publicació atorgament subvencions Salut Pública. Àrea de Salut Pública”. I per força han de ser, diners dedicats a instal·lacions de Salut Pública i no pas a infraestructures variades.

El President Reñe fa fila de bon xicot i ho publica tot mol bonic, però la pregunta és: el procediment empleat en l’aprovació, és el correcte? En qualsevol cas, no creiem que el grapat de càrrecs que ostenta, el pugui convertir en un emperador romà, que pot fer i desfer al seu caprici.

En primer lloc, és molt dubtós que en una partida pressupostaria de Sanitat, es puguin aplicar pagaments per a fer uns dipòsits d’aigua en un poble. Encara és més sospitós, que aquesta decisió es prengui a traves d’uns decrets de presidència, quan sembla que la llei preveu, que aquest tipus d’un acord s’hauria de prendre en la Comissió de Govern de la  Diputació.
La cosa es complica encara més, quan s’adjudica l’obra en cinc partides (i cinc publicacions), segurament per fraccionar l’import  i esquivar així  l’aprovació per la Comissió de Govern, una pràctica que creiem està prohibida ja que les cinc publicacions fan referència a la mateixa obra.
Tot el tema queda encara més rebregat, al constatar que el poble on es fan els dipòsits d’aigua és Fondarella, el poble del que és alcalde Reñé.
I en aquest cas, només hi caben dos supòsits: que la normativa hagi canviat i no ens hem assabentat, o que tot plegat, no sembla una altra cosa que un abús, o si més no, podria ser el que abans deien “una alcaldada”, en aquest cas fora una alcaldada feta des del poder de la Diputació.

Pensem que pel bé de l’imatge de la Diputació, de l’Ajuntament de Fondarella, de la ACM i fins i tot del seu partit, potser fora preferible, que Reñé com a President, donés unes explicacions convincents sobre aquests fets. Encara més, pensem que el més adequat, fora que reconegués que s’ha equivocat i fes una altra publicació decretant que ha estat deixats sense efecte els cinc decrets publicats. A partir d’aquí, podria fer el tràmit correcte, presentant el projecte a la Comissió de Govern, per la seva aprovació, tal i com preveu la llei.

En tot cas cabria preguntar-se, si és el primer cop que s’utilitzen diners de la partida de Sanitat Pública, per finalitats que no semblen ser les més adequades, o si pel contrari, hi ha hagut altres assignacions de fons a conceptes presumptament indeguts. Que potser no es miren el pressupostos els diputats de l’oposició? 

Li volem donar un consell al President de la Diputació: que demani disculpes i rectifiqui, no sigui que surti algú indignat que tot i saludant,  “Ave Caesar”, li busqui les pessigolles. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]