jueves, 27 de febrero de 2014

Des de la meva finestra


Un Mosso condemnat 

El dilluns van jutjar en l’Audiència Provincial de Lleida, a un Mosso d’Esquadra per posar gasoil al seu cotxe particular, amb una tarja policial de subministrament  pels vehicles del cos, per un valor de 15.400 euros.

L’Audiència ha emès sentencia contra el sotsinspector, excap de la Comissaria de Viella, X.Z.E, condemnant-lo a 2 anys de presó i 4 de inhabilitació, tot i que, l’acusat va tornar els 15.400 euros rapinyats a l’erari públic.
El sotsinspector condemnat, va ser descobert al febrer de 2013, però venia posant gasoil en el seu automòbil particular, des de l’any 2010. Fets aquests que ell mateix va reconèixer en la seva declaració judicial.
També s’ha trobat antecedents, de que feia servir el Teletac policial, en el seu automòbil particular.

Al febrer de 2013 quan va ser descobert el cas, Interior el va apartar del servei deixant-lo de moment sense sou. Primer es va obrir un expedient administratiu, que va acabar en un procés penal.

La Fiscalia va qualificar el comportament del Mosso, com un delicte de malversació de cabdals públics en forma continuada. Em sembla que la qualificació tècnica o jurídica que es dona al que feia aquest agent, no sembla ser més que un eufemisme, on jo hi diria robatori a l‘erari públic, si bé desprès va tornar els diners, doncs la intenció estava clara i si no l’haguessin enxampat, probablement encara ho seguiria fent.

Em pregunto, quina confiança ens pot donar als ciutadans, un policia que en teoria, ha de ser honest quan és enxampat en una falta continuada de deshonestedat. Sincerament, crec que cap confiança ni una. És més, jo crec que en lloc de apartar-lo del servei temporalment, se’l té que despatxar, fer-lo fora del cos policial. 

També em pregunto, a que es dedicava el conseller Puig, quan estava en el càrrec al 2010. I a que s’ha dedicat l’actual conseller Espadaler, quan aquest saqueig ha durat més de tres anys?
Què han estat fent ambdós consellers?  Protegir l’interès públic, sembla que no gaire. Tot cas, potser es dedicaven a parlar amb els de Método-3?

Em sembla totalment impresentable, que Interior o aquests dos consellers, ens tinguin als conductors super vigilats per les carreteres (per exemple), amb uns radars que ens posen unes multes que ens ofeguen, mentre no vigilen dintre el seu departament. La prova és que un desaprensiu sense escrúpols, ens anava saquejant els diners públics. Podria ser que aquest sotsinspector, s’hagués cregut el lema d’una ex ministra de Zapatero, Carmen Calvo, quan deia a un periodista allò de: “El dinero público no es de nadie”.  
Vistos els fets, a la Generalitat no li queda altra, que fer pedagogia en el sentit de que els diners públics tenen amo, són de tots i com a tals han de ser gastats.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]