jueves, 20 de febrero de 2014

Des de la meva finestra


Reclamen “memòria històrica”, mentre perden la memòria més recent

ICV de Lleida, ha aplegat unes quantes petites entitats per tal de donar aparença de multitud, amb l’objecte de reclamar a la Generalitat tota la transparència “sobre els costos” del canal Segarra Garrigues, per la qual cosa proposen que es faci una auditoria externa.

Des d’aquí ens sumen a la demanda de transparència i auditoria externa, però no només pel que fa als “costos”, sinó també a tot el demés que envolta a l’obra i des del primer dia. Dit això, hem de fer una mica de “memòria”. El canal es va començar tot just quan el tripartit format per PSC-ICV-ERC, va començar a governar a la Generalitat. Si es pregunta als pagesos afectats, es podrà constatar el malestar per les arbitrarietats que van sofrir molts d’ells. També es van queixar i molt, sobre el preu que tenien de pagar per tenir dret al rec. A banda d’això, es va sentir dir algunes coses que semblen Increibles, per exemple, es deia que per a posar una finca en regadiu, només es podia fer a traves d’una empresa que havia muntat el govern a uns preus escandalosos, es va parlar fins i tot, de que en algun poble pròxim al traçat del canal, que no volien regar perquè el cost era molt excessiu, els hi van expropiar una gran part de terreny per a fer una bassa, i es preguntaven, si va ser una coincidència o una represàlia?
Preguntem: com és que aleshores ICV no va demanar transparència i una auditoria externa sobre tot aquest assumpte?

També podríem recordar tot i fent una mica més de “memòria”, que va haver un any que no plovia, i aleshores, el conseller Baltasar, persona de ICV, va fer un “decret de sequera” que va acabant sent un “decret de desgavell i malbaratament”, ja que es van comprar materials i bombes d’aigua en abundància, que crec recordar, van acabar en un descampat perquè al poc va ploure. La cosa és que aquell decret de sequera, si no recordo malament, ens va costar cap als 700.000 €.
Tornem a preguntar: com és que aleshores ICV no va demanar transparència i una auditoria externa?

I suposant que aleshores “no tinguessin costum” de demanar transparència i auditories externes i ara sí, perquè no demanen ara transparència per aquestes coses?

Sincerament, ens sembla que no, que aquests “no són el que semblen”, ja que ara demanen tota la transparència, quan sent govern no la van donar. Si volen ho podem resumir així: els qui reclamen la “memòria històrica”, perden la memòria més recent.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]