miércoles, 19 de febrero de 2014

Des de la meva finestra


Corren mals temps per l’independència 

La consulta secessionista, convocant als escocesos a votar el proper 18 de setembre, té un efecte dominó sobre la consulta secessionista que plantegen Mas i Junqueras.

Recentment, els més importants empresaris de grans superfícies, comerços i supermercats anglesos, es van manifestar rotundament en contra de la proposta secessionista escocesa. Millor dit, es van afegir al que havia dit Durao Barroso, des de la BBC, reiterant un cop més, la impossibilitat de que una Escòcia separada, pugui entrar sense més ni més, en la Unió Europea.
Es clar que molt abans, es va anunciar la posició oficial del govern britànic, ja que per admetre un nou país en la UE, es imprescindible que cap país membre s’oposi a la seva entrada (és el que diu el Tractat UE), doncs el govern britànic ja va anunciar, que si Escòcia s’independitza, no podrà utilitzar la lliura esterlina, però és que a més, el govern britànic pot vetar l’entrada a anys vista de Escòcia en la UE.

Tot aquest plantejament escocès i també del govern britànic, deixa molt descol·locats als independentistes europeus, tant que uns empresaris alemanys radicats i amb empresa a Catalunya, van expressar fa poc el seu rebuig al plantejament secessionista de Mas i Junqueras. I només cito a aquests dos, senzillament perquè els altres que els hi feien companyia en aquesta aventura, ara estan molt callats, potser s’estan dedicant a altres coses.

Ahir sense anar més lluny, la patronal empresarial que està radicada a Catalunya, va rebutjar també el plantejament secessionista. I aquest sí que era el pal de paller, en el que l’independentisme català, hi tenia dipositades unes grans esperances en forma de recolzament a la causa. 

Es d’esperar, que un cop trencat el fil de tant estirar la corda, els dos líders independentistes tindran de capejar el temporal que els espera, amb les excuses més impensades.  Pels qui confiaven en ells, a partir d’ara tot pot resultar més descoratjador que convincent.

De moment ha sortit Mas, que fa pocs dies ens deia que si no s’acceptava la consulta, convocaria eleccions anticipades “plebiscitàries”, ahir ja va dir que pensa acabar la legislatura i per tant no les convocarà. Es a dir, en aquest panorama tan ombrívol pel secessionisme, convocar dintre d’uns mesos eleccions, seria donar-li a ERC tota la hegemonia electoral, que per suposat perdria CiU. L’únic que pot fer Mas, es intentar donar temps al temps, a veure si les coses li poden anar una mica millor.  

El diumenge a l’italià, Il corriere de la sera, Mas deia en una entrevista, que: “La independència es el futur natural d’una vella nació”. Tot i que aquesta frase ve a ser genèrica i ambigua com tot l’entorn independentista, li podríem contraposar una altra: “Poderoso caballero es don dinero”.

Crec que de tot aquest episodi secessionista, totalment innecessari i sobrer, i una vegada que així passat el temps de les falses promeses i dels somnis de la cornucòpia de l’abundància, tot pot quedar en res. Bé, alguna cosa pot quedar: que el procés hagi colpejat la cohesió de tot l’Estat Espanyol, encara que més durament en la societat catalana. Possiblement aquest sigui l’únic i trist llegat que deixaran els dos líders separatistes del seu pas pel poder de la Generalitat. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]