lunes, 27 de enero de 2014

La Tira


Un contracte de la llum poc il·luminat  

L’alcalde de Lleida juntament amb la regidora d’Urbanisme, en el seu afany privatitzador, van presentar un contracte de gestió, pel servei d’enllumenat públic de la ciutat, que va ser adjudicat (suposem que seguin tots els tràmits legals) a la UTE, Lleida Llum, formada per Romero Polo i Citellum.

Es diu que l’empresa gestionarà la xarxa d’enllumenat de la ciutat en els propers 12 anys i que preveu una inversió d’uns 7 milions per millorar el servei. Segons diuen,  “posaran noves faroles i les dotaran d’eficàcia energètica”, que permetrà la reducció del consum elèctric en enllumenat públic, d’un milió d’euros anuals.

En primer lloc s’ha de dir, que no sabem en aquest moment, quant costaria l’obra de millora si la fes l’Ajuntament directament, és a dir, sense privatitzar el servei. Ho diem, perquè hi ha un estudi independent (que abasta a la majoria d’ajuntaments) molt interessant, sobre la diferencia que hi ha, o el sobre cost que hem de pagar, entre que uns serveis municipals siguin privatitzats, o siguin assumits pel propi ajuntament.

Repetim que fa l’efecte, de que tots els contractes d’obra que fa l’Ajuntament de Lleida, es donen a l’empresa Romero Polo. Què potser hi tenen alguns interessos?
És aquesta una pregunta al fil de l’actualitat, sobretot saben que el fundador y actual únic administrador de l’empresa Romero Polo, José Antonio Romero Polo, va ser cridat a declarar pel jutge Ruz, el passat dia 15, a l’Audiencia Nacional i en relació, a una suposada donació empresarial, en diner “B” al PP, anotada per Bárcenas com a “Polo/Llorens”, per 30.000 € al maig de 2003, i “Romero Polo (Lérida)” per 24.000 € al febrer de 2004. Romero va declarar conèixer a Bárcenas, però va dir que ell mai havia donat diners al PP. En tot cas, senyor alcalde, en el moment de adjudicar el contracte, heu tingut en compte aquesta ombra de sospita?
I una altra cosa, passarà aquí també com amb el servei privatitzat dels Autobusos, on cada any hi ha que afegir 4 milions de € del pressupost municipal, perquè “son deficitaris”, quan ens van dir, que es privatitzaven perquè tindríem un millor servei i més barat? 

Sorprenent sembla també, que estant en una època, on el preu del rebut de la llum puja unes quantes vegades a l’any, siguin capaços d’endevinar fins i tot, que tindrem un estalvi d’un milió clavat d’euros a l’any?
Qui ha fet aquesta previsió, hauria d’estar fent de ministre a Madrid, o de conseller endeví d’economia, un càrrec que prou falta li fa, a un govern de la Generalitat que no sap per on va.

Per acabar-ho d’arrodonir, diuen que es tracta d’un contracte pioner. No és d’estranyar que ho sigui, en pocs ajuntaments passen coses tant absurdes, però aquí estem a Lleida, i Lleida és diferent.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]