lunes, 20 de enero de 2014

La Tira


Una actitud de qui no és de fiar   

Àngel Ros va dimitir del seu escó com a diputat al Parlament de Catalunya, arran “d’una desavinença” (segons ell) amb la direcció del seu partit, ja que uns quants diputats no van voler votar, una resolució del Parlament, en el mateix sentit que ho havia decidit la direcció del partit.

Desprès s’ha fet corrér el rumor de que fins i tot, la gent l’atura pels carrers de Lleida felicitant-lo “per la seva coherència”. De ser certes aquestes adhesions a la seva causa, els hi tindríem de recomanar a aquests ciutadans, “que s’ho facin mirar”, perquè tot i sent molt lloable la coherència (una virtut que en la política sol anar molt escassa), potser encara ho és més l’obligació.

A veure si ens expliquem, en cada lloc s’ha d’estar dintre el sistema que toca. En aquest cas, el sistema dels partits polítics a Espanya, és que el partit posa a uns candidats en unes llistes tancades, per presentar a unes eleccions, de les que sortiran els càrrecs electes i a canvi, el partit entre altres coses demana lleialtat.
El partit per tant, funciona com un col·lectiu on es prenen unes decisions que es fan públiques, en base a unes propostes. Les decisions es poden prendre per assentiment, o si es dona debat es passa a la votació. En tot cas, sigui quina sigui la decisió que es pren, s’entén que tots els membres del partit l’han d’acceptar. Es a dir, el partit et posa en unes llistes però a canvi, tens de fer pinya, acceptant i defensant les decisions del partit. El sistema és aquest, encara que si no els hi agrada el poden canviar, però col·lectivament, no individualment.  

De moment aquest és el sistema establert, en el ben entès de que ningú està obligat a romandre en un partit, i que si no segueix el sistema, pot ser considerat sens dubte un antisistema.

La historia és que estant així les coses, va tenir lloc en el sí del partit una votació interna, en la que col·lectivament es va prendre una decisió.
Aleshores Ros (igual que els altres dissidents) no va ser gens coherents amb la seva obligació col·lectiva, ja que havent de votar obligatòriament una cosa, ells volien votar al contrari.
Creiem que Ros (igual que la resta de dissidents de l’escola Maragall) només ha estat un traïdor. Aquest és el motiu pel que la direcció del partit vol expulsar als dissidents, no perquè hagin estat coherents com diu Ros, sinó perquè han estat uns traïdors al partit. A més, no sabem de que es sorprenen ara els dissidents quan els volen represaliar, els romans ja deien: “Roma no paga traïdors”.

Per tant, aquests lloances de les que volen presumir, de gent que el felicita per la seva actitud, de ser certes, no són més que opinions de gent desinformada, que només es recorda de la propaganda de l’últim moment.
El que no se li pot negar a Ros és que sigui un gran actor de teatre, allò que diuen “un teatrero”, encara que alguns creiem que només és un “xarlatà de fira”.

La demostració més palesa de quan diem, la teniu en la seva manipulació, dient-nos que havia dimitit per coherència, quan no és veritat, va dimitir en quedar palesa la seva traïdoria.

Algú d’un altre grup municipal de Lleida, va opinar que Ros era un covard per haver dimitit. No creiem que aquest sigui el qualificatiu adequant al seu comportament, sinó que el que ha estat Ros és un traïdor al seu partit. Què no serà capaç doncs, de fer amb els veïns de Lleida? 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]