lunes, 13 de enero de 2014

La Tira


Serlock Holmes a la Llotja?

Potser que ens faria falta a l’intel·ligent i gran observador, Serlock Holmes, per poder arribar a saber que va passar realment amb el finançament de la Llotja. Quin misteri deu d’haver en tot aquesta obra faraònica?

Ara surt un diari dient que això és un escàndol. Perdonin, però aquesta obra ha estat un escàndol sempre, des del primer dia es sabia que eren 49.500.000 € per 4.650 m2, altra cosa és, que aquest mitjà que sempre ha recolzat al PSOE, ara “estiri de la manta” simplement perquè l’alcalde Ros, ja “no cau simpàtic” dintre el seu partit.  

Que el solar adjunt a la Llotja que es va vendre (segons la mateixa premsa per 49,5 milions d’euros), tenia un preu sobrevalorat, queda tant clar ara com el primer dia, només que aleshores no els hi va interessar dir res sobre l’assumpte i només publicaven alabances sobre l’obra. Ara, les alabances s’han transformat en “sospites escandaloses”.
Sembla estrany, quin poder transformador pot arriba a tenir, la ximplesa de demanar una consulta, per part de l’Alcalde?

Ens sembla que si el jutge, que ha admès la querella a tràmit, no envia a les forces de l’ordre a registrar l’Ajuntament i la Llotja, no podrà obtenir la documentació que li pot fer falta, doncs pensem, que per més que els hi demani documentació no li facilitaran, ja que l’opacitat a l’Ajuntament de Lleida ve a ser un clàssic.

Si l’Alcalde es creu, que per haver repetit en moltes ocasions, que la Llotja “no ha costat un euro als lleidatans”, ens ho em cregut, va llest. Fins i tot, les figures de Indibil i Mandoni, que des de la seva atalaia ho escolten tot, no s’han pogut creure encara aquesta fanfarronada. I és que aquest Alcalde ens les diu molt grosses?

Creiem, que saber quin va estar realment el cost de la Llotja, ve a ser un misteri prou gran, digne de ser resolt pel mateix Sherlock Holmes, qui hauria de tenir en compte que, si en un primer moment l’obra es va adjudicar a una UTE que va plegar a mig construir, en fer fallida una de les dues empreses (Obrum), aleshores se li va adjudicar a una segona UTE. Aquí s’hauria d’esbrinar, si la suma del imports cobrats per les dues UTEs coincideix amb l’import inicial licitat.
A la vegada s’hauria de saber, si en les dues adjudicacions es van complir els tràmits pertinents de les dues licitacions.

D’altra banda, sempre se’ns ha dit, que “oficialment” la Llotja ha costat 38 milions, mentre Ros va dir públicament en diverses ocasions, que ha costat 49 milions. Qui menteix aquí, la oficialitat o l’Alcalde?

Tots aquests indicis sumats a l’opacitat municipal, fan que acabi tractant-se d’un assumpte que només pot clarificar, la capacitat de raonament deductiu de Sherlock Holmes, doncs tot indica que el jutge ho té difícil per esbrinar-ho. Elemental, benvolgut Watson.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]