jueves, 16 de enero de 2014

Des de la meva finestra


La dimissió de Ros

La artificial deriva sobiranista, que des de fa uns anys venen impulsant CiU i ERC, comença a tenir els seus efectes electorals devastadors per uns, i electoralment favorables per un dels dos partits promotors.

Ahir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va dimitir del seu escó al Parlament, per “no estar d’acord amb la direcció del partit” de cara a la votació que tindrà lloc avui en vers a la consulta. Realment la postura de Ros no tenia massa sortides: o bé votava el NO que havia acordat ja el partit, amb el qual li haurien dit traïdor a la causa, o votava SI o abstenció, la qual cosa li podria suposar que li obrissin expedient disciplinari. La segona sortida era dimitir com a diputat per evitar tenir d’assistir a la votació, per esquivar un expedient, o no poder anar més a la llista electoral de les municipals. Es clar que, i no és cosa petita per a ell, acaba de perdre la immunitat parlamentaria.

Ahir en saber sobre la dimissió de Ros, Pere Navarro des de Madrid, va manifestar que "és un gest que honora a Ros”. Que es deixi de cinismes, també podia haver dit la veritat: està content de que deixi l’escó.  A més, Navarro va animar sense dissimular gens ni mica, a la resta de crítics del PSC a fer el mateix que havia fet Ros. Que es posi tranquil Navarro, perquè el més possible és que la resta no dimiteixen i li votin en contra per donar-li encara més feina.

La divisió dintre un partit comporta una gran fugida de vots, i per tant, si electoralment el PSC estava ja prou malament, ara amb la cridanera imatge de la divisió del partit (que està sortint per tots els mitjans de comunicació), encara baixarà més. Com deia, un muntatge ben dissenyat, que genera uns efectes devastadors per un partit important de la oposició.

Com gestionarà la direcció del PSC el trencament de disciplina de vot que segons diuen, tindrà lloc avui en el Parlament? Ahir la Presidenta de la Junta de Andalucía, ja va dir que la postura de Navarro era la oficial del PSOE, per tant es d’esperar, que els tres crítics si voten a l’inrevés siguin expedientats i donada la importància del que s’està discutint, les sancions podrien ser contundents.

El més greu de tot aquest enrenou, és que mentre estem engrescats amb aquestes lluites entre partits i dintre els partits, el deute de la Generalitat continua sent de 42.000 milions d’euros, tenim uns 900.000 aurats a Catalunya, les llistes d’espera sanitàries continuen augmentant, les persones amb dependència continuen esperant la prestació que no arriba i les retallades amb general, fins i tot les sanitàries, no han disminuït.

Queda ara per veure que passarà amb Ros com alcalde de Lleida. Navarro diu que Ros seguirà sent alcalde de Lleida, però el que no diu, és que segons tinc entès, ni tant sols es parla amb segons quins regidors del seu partit que són seguidors de Navarro, aleshores no queda tant clar, que torni a ser alcalde de Lleida en les properes eleccions, i és que en aquest any i mig que queda, poden haver sorpreses inesperades, però hi ha una qüestió de fons que és ineludible: el Partit Socialista, com tots els grans partits d’esquerra, tenen en els seus principis el ser internacionalistes, i per tant no són separatistes de persones o fragmentadors de territoris. Aleshores, si Ros no respecta un principi fonamental del seu partit al que hi està obligat, com podem esperar que respecti el seu propi programa electoral?

El que trobo més sorprenent de tot, és que Ros comparegui amb roda de premsa (amb tres regidors de l’ajuntament inclosos), i proclami amb una veu atemorida, que ell ha tingut sempre molt clar, que “democràcia i diàleg tenen d’anar junts”, i que no pot haver democràcia sense diàleg.
Bé, si Ros és tant coherent com ell diu ser, no s’entén com hi ha veïns de Lleida que li adrecen escrits demanat aclariments i ell no els dona, senzillament  perquè ni els contesta.
Tampoc s’entén, com sent tant coherent com diu, hi hagi veïns de Lleida que estant ja cansats de sol·licitar-li una entrevista per buscar una solució a un problema amb l’Ajuntament, i Ros no els vol rebre.
Aleshores segons les seves pròpies paraules, si no hi ha diàleg amb els veïns de Lleida que volen parlar amb ell, i no hi ha respostes, no hi deu d’haver tampoc democràcia?

Alcalde Ros, on està aquí el diàleg que pregoneu? No estareu pas fent de “fantasma de la Llotja”?
Amb tot això, sembla que a l’alcalde li hagin començat a llegir la cartilla, potser s’està iniciant aquí l’acabament d’una gran farsa.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]