jueves, 5 de diciembre de 2013

La Tira


“L’enxufament” és corrupció?

Els funcionaris de l’Ajuntament de Madrid, es rebel·len contra l’entrada de personal “enxufat”, concretament denuncien que es col·loquen a eventuals i per tant, sense la preparació adequada, en llocs de treball destinats a funcionaris de carrera, “sense altra qualificació que la de ser militants d’algun dels partits polítics representats en la Corporació Municipal, en gran part del PP”.


Fa unes setmanes van constituir una Associació de Funcionaris de Carrera de Madrid (FCAM), per dir prou, a l’entrada “d’enxufats”. Una entitat que ells defineixen com oberta a tots els funcionaris de totes les categories i nivells professionals, que van entrar a treballar a l’Ajuntament, a traves de una oposició o concurs-oposició, convocada per la Corporació Municipal.  Declarant-se, absolutament independents de qualsevol partit polític u organització sindical i no estar adscrits a cap corrent ideològica o religiosa.

La FECAM considera que els funcionaris municipals de carrera, han estat privats de la possibilitat de pujar en la seva carrera administrativa, en benefici de persones, que sent alienes a l’Ajuntament de Madrid, fan valdre com a principal mèrit, la proximitat o el favor del responsable polític de torn. A més, l’Associació denuncia que s’estan entregant serveis públics a empreses privades de diferent naturalesa al servei. Tot i afegint, que les persones “enxufades” tant es col·loquen en llocs administratius, directius com en la Policia Local.

Aquest sistema de col·locació abusiva municipal, no és pas exclusiu de l’Ajuntament de Madrid, ja que els treballadors de l’Ajuntament de Lleida, saben molt bé que aquí passa el mateix. Pensem que en aquest moment i si no estem mal informats, a l’Ajuntament de Lleida, hi ha una plantilla de 1.762 persones treballant, quan en havia 900 mentre vam tenir l’anterior Alcalde. Tant s’ha incrementat la feina?

El resultat de tot aquest abús que paguem entre tots els lleidatans, no sembla ser altre, que obtenir un clientelisme polític. Semblen estar fent favors laborals (que paguem entre tots) a segons qui, per aconseguir vots electorals que els permeti a ells, continuar en el poder.

Aquest esquema de funcionament pervers, que fins i tot sembla tenir tota la pinta de ser corrupte, hauria de ser denunciat també pels funcionaris de carrera de l’Ajuntament de Lleida, doncs ells són els primers afectats per l’assumpte, encara que també ho som els veïns de la ciutat.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]