viernes, 20 de diciembre de 2013

Des de la meva finestra


Dia de registres judicials

Diuen que hi ha dos formes de veure una ampolla en la qui hi ha un líquid: mig buida o mig plena. I jo afegeixo, tal vegada aquesta visió depèn dels interessos. Hem sabut que ahir la Guardia Civil fa entrar a registrar la seu de UGT a Sevilla. Ho va fer per ordre de la jutge Mercedes Alaya que està investigant el cas dels ERES fraudulents, un frau que la jutge quantifica en 700 milions d’euros que ja té controlats, altra cosa són els 500 milions que resten fins als 1.200 milions, que s’estan investigant encara (ho va anunciar la jutgessa substituta del cas, mentre Alaya va estar 6 mesos de baixa).

El registre que va començar a les 11 del matí per efectius de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guardia Civil, va ser molt mal rebut i criticat, per part dels directius de UGT, fins i tot es van queixar de que no havien set avisats prèviament per la jutgessa, quan el normal i legal en aquests casos, és que els registres judicials es facin per sorpresa. Aquest malestar pel registre, sembla explicar el neguit que tenen, sabent-se descoberts i  enxampats per la justícia, però també sembla demostrar, com la prepotència  ha estat instal·lada en el sindicat UGT, sabent-se emparat i protegit pel poder polític, quan ara se’ls hi aplica la llei com se’ns aplica als demés: és la igualtat davant la llei.

També es va saber, que en el mateix dia i des de les 9 de la nit, la policia judicial està registrant la seu del PP a Gènova 13. I es veu que el registre encara continua. En aquest cas, els dirigents del partit no han fet declaracions dolgudes pel registre judicial, que té a veure amb el finançament de unes obres de remodelació en la pròpia seu, ja que el jutge Ruz sospita que es van poder pagar amb diner negre.

En ambdós casos, no es pot negar l’evidencia: ambdós jutges van sol·licitar documentació a les dues organitzacions per esclarir uns expedientes judicials prou complexes, com a resposta els hi van remetre només part de la documentació, per tant i fent ús de les seves atribucions legals, els jutges han instat els registres.

És una altra imatge internacional ben penosa: que la seu del partit del govern i un dels principals sindicats del país, es vegin sotmesos a un registre judicial, diu molt poc en favor del sistemes polític i sindical del nostre país.
Una vegada més, li donarem peu a la canceller Merkel, perquè continuí dient que a Espanya tots son festes, descontrol i malbarataments.    
Però hi ha una cosa molt pitjor i tots ho sabem: la forta crisi que estem patint en el nostre país, té l’origen en aquest descontrol, en aquest malbaratament i també en aquesta corrupció que aflora per tot arreu a poc que un jutjat investigui. Es clar que els ciutadans també tenim la nostra part de responsabilitat, o tal vegada molta culpa, diria jo, en permetre les incoherències, els malbarataments i els abusos de tot tipus comesos des de fa anys des pel poder polític.   

Està ben clar que a Espanya es molt necessari un canvi social com és eradicar el sectarisme i que podríem resumir en una frase: Tolerància cero, amb els malbarataments, abusos i corrupció.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]