martes, 17 de diciembre de 2013

Des de la meva finestra


El Deute Públic de la Generalitat

Com a conseqüència de la consulta sobre la independència que han plantejat, tant CiU com ERC amb el recolzament de ICV i la CUP, veiem que aquests partits donen moltes explicacions en favor de la consulta independentista, però cap d’ells ens diu com pensen pagar l’elevat deute públic de la Generalitat, es a dir, el deute que devem entre tots els catalans.

El deute públic de la Generalitat esta en 52.000.000.000 euros (52.000 milions), encara que s’està parlant de que ja estem superant àmpliament aquesta quantitat.

L’actual cens estimat i oficial d’habitants a Catalunya diu que som 7.500.000 habitants. Però recordeu la campanya de Pujol; “Som 6 milions”.  Érem 6.000.000, es a dir, 1.500.000 menys que ara, per tant, donada la baixa taxa de natalitat, aquesta diferencia ha de ser forçosament col·lectiu emigrant, la gran majoria en unes condicions socio econòmiques bastant precàries.
En aquest apartat de precarietat, també s’hi pot afegir gran quantitat de catalans mossegats amb força per la crisi.

La Generalitat té un Deute Públic, que els mercats no volen comprar perquè està qualificat com pròxim al “bono basura”. Qui des de fa temps està comprant el deute de la Generalitat, és el Govern de Madrid. I el deute no és més que un crèdit que s’ha de tornar a termini.

Si fem un supòsit (com molts dels que es fan) sobre una hipotètica independència de Catalunya, el primer que ens tindrien d’explicar, es qui compraria el deute de la Generalitat. Però queda una altra qüestió: per posar en marxa un nou Estat, potser hem de pensar en que els deutes s’han de pagar o s’han de tornar, per a fer net i començar un altra sortida política i social.
En aquest context i si tinguéssim de liquidar en aquest moment el deute que tenim entre tots, hauríem de  fer un petit càlcul.

Considerant els 52.000 milions i considerant que TOTS els habitants de Catalunya, PUGUESINN  i VOLGUESSIN  pagar la seva part:
                                                                 
52.000.000.000 euros a repartir entre 7.500.000 habitants     
Sortiríem a 7.000 euros per habitant.

Com sigui que desgraciadament, deuen d’haver uns 2 milions o al menys 1,5 milions de habitants que no podríem pagar perquè no tenen els diners (tenim 900.000 aturats) i en molts d’aquests casos, la gran feina és a poder menjar cada dia, hem de pensar que aquest col·lectiu no podria pagar. En aquest cas, el import a repartir per poder pagar (en el supòsit de que vulguin pagar TOTS), es a dir, el DEUTE PER PERSONA augmenta:

Considerant  6.000.000 de habitants i que tots paguessin
els 52.000.000.000 euros, sortiríem a 8.666 euros per cap.
                                                                  
PODRIEM PAGAR-HO TOTS?
ESTARIEM DISPOSATS A PAGAR-HO TOTS?

ESTARIEM DISPOSATS A COMPRAR ENTRE TOTS EL FUTUR DEUTE DE LA GENERALITAT?                                      

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]