miércoles, 6 de noviembre de 2013

Opinió


“Mig estorvo” Duran

Quan jugàvem a futbol de petits, i teníem totes les posicions assignades, i arribava algú amb el partit començat i preguntava: de què jugo? tots li diem de “mig estorvo”.

Duran, ja fa massa mesos que t’has convertit en el malson de les matinades mediàtiques. Quan sembla que tot va bé, apareixes tu amb les teves ocurrències i abarateixes el somni.

El pitjor de tot és que no acabo d’entendre en nom de qui ho fas tot això. Ja que el soci de la teva federació, per la qual ha sortit elegit democràticament, no està en la banda d’aquestes ocurrències.

No entenc a qui representes quan negocies amb la vicepresidenta del govern espanyol: si als independentistes no ens representes, al partit majoritari de la teva coalició tampoc, i a la gent que vam sortir al carrer a les manifestacions més populars de la Europa moderna menys.

És clar, dóna la casualitat que en aquests moments històrics pel nostre país tu sempre ets a l’estranger i no pots viure amb directe la força d’un poble que crida independència, que no parla en absolut de pacte fiscal, ni de concert econòmic ni federalisme, ni molt menys d’una tercera via que porta a via morta tots els nostres somnis i les nostres il·lusions.

El poble català vol votar: si anem cap a la independència si o no, per això ha sortit al carrer i vol trencar cadenes amb l’Espanya amb la que tu dius negociar. Deixa que la democràcia digui de forma pacífica i ordenada el camí cap on hem d’anar. Si perdem aquesta batalla ho farem amb dignitat, i sabrem esperar el poder algun dia guanyar- la, doncs creu-me que el relleu està assegurat.

Quan arribi el moment de la veritat tu on vols ser-hi, Duran, al costat dels patriotes catalans que defensem un nou estat a Europa, o bé al costat dels immobilistes espanyols que encara no han entès a hores d’ara el que representa aquesta voluntat popular de que d’una vegada per totes els sentiments esdevinguin drets.

Què et passa amic Duran? Què estàs amenaçat? Què t’han enganxat en alguna cosa, que els hi deus algun favor molt gran? Com la sentència del cas Pallerols amb indults incomprensibles inclosos. Què té res a veure que la Caixa Laietana hagi desaparegut del mapa i estigui amagada en el fons del mar llapissós de Bankia?

El poble català ha iniciat una travessa cap a la llibertat i no l’aturarà cap cant de sirena que vulgui enfonsar el nostre vaixell.

Per últim dir-te una vegada més,  que et presentis a les eleccions en solitari, que encapçalis la llista del teu partit Unió Democràtica de Catalunya, per veure la força democràtica que tens per negociar en nom de tot un poble, que com he dit abans, ni representes ni representaràs mai.

La força popular de Catalunya en aquests moments us ha desbordat a tots els polítics. Canvia el pas, amic Duran, els catalans necessitem polítics tan capacitats com tu perquè liderin les nostres demandes, i m’agradaria molt tenir-te al nostre costat i que deixis de ser utilitzat per la terra castellana com a justificació d’alguna cosa que ells consideren impossible, però que ara que els catalans toquem amb la punteta dels dits no la deixarem escapar.

I el polític que no entengui aquesta força, que plegui, que està fora de lloc.

Miquel           

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]