lunes, 18 de noviembre de 2013

La Tira


No tot el que salta és un cangur
Ens va sobtar veure a la premsa, com una família veïna de Lleida, té com a mascota un cangur de raça petita. Es veu que cada dia el treuen a passejar dues vegades per la zona de la Plaça dels Pagesos. Els vianants es queden molt sorpresos en veure al cangur “Roger” saltant pel carrer. La veritat és que molts de nosaltres no havien vist mai un cangur al natural saltant pel carrer. No obstant, de saltimbanquis i gent que va saltant d’un lloc a un altre, sí que hem vist.

Hem buscat el significat de la paraula saltimbanqui i hem trobat: “Xerraire i titellaire, el saltimbanqui no té la reputació que és mereix, puja a les tarimes i comença a pregonar o divertir a la gent que passa. Saltimbanqui ve de la paraula italiana “saltimbanco”, que es composa de “saltare” (saltar), “in” (en) i “banco” (tarima)”.

Salvant les distancies i sense ànim d’ofendre, tenim a Lleida a una persona molt coneguda que es mestre en saltar d’un lloc a un altre, encara que també sembla bastant expert com a xerraire de tarima. Ens estem referint al nostre Alcalde que primer va començar la seva militància política en el PSUC, un partit de caire comunista, desprès va anar o va saltar al PSC, de caire socialdemòcrata i ara,  el poden fer fora del partit, si vota diferent al sector oficial, segons li van llegir ahir la cartilla.
Per si aquesta circumstancia s’acabés donant, Ros va anunciar que muntaria un partit “blanc”, però hem sentit a dir, que el més probable és que donés un altre salt, però aquesta vegada cap a “La Casa Gran del Catalanisme”, una entitat convergent on ja hi han fet cap altres companys seus.
Si aquest salt acabés fent-se realitat, quedaria provada l’actitud trànsfuga del nostre Alcalde, en presentar-se a les eleccions per un partit i acabar la legislatura en un altre. De fet, Ros salta en una sola direcció, d’esquerra a dreta i cada cop més cap a la dreta.

Hem de recordar una de les clàssiques patinades “zapateres” en la campanya electoral del 2003, quan Zapatero va dir en acte electoral a Maragall: “Pascual, porque lo comparto, apoyaré el estatut que salga del Parlament”, convençuts com estaven, de que fent-se passar per catalanistes, podrien suplantar l’opció electoral de CiU, atraient cap al PSC vot convergent que li pogués treure la majoria a CiU.  

Desprès d’aquest suposat compromís que només va estar una farsa, crida l’atenció, la coincidència de que CiU començà a jugar fort en una reivindicació a la que en van dir “el dret a decidir”.
A partir d’aquest moment, la directiva convergent va aposta molt fort per aquesta carta, convertint-la en el seu principal motor programàtic. 
No és difícil deduir, que aquesta idea-força de la directiva convergent, podia aconseguir ser una juguesca de varies derivades complementaries però amb un sol objectiu: des de poder continuar presentant-se davant els electors com els més catalanistes de tots, a preveure que si ells arribaven al Govern, aquesta idea-força els hi podria servir per embolicar els problemes reals dels catalans, amb el paper del sobiranisme esperançador que tot ho tapa. També podria servir per intentar una trencadissa en la cúpula del PSC, la qual cosa podria donar certa avantatja electoral a CiU sobre els seus adversaris.

Ni podem provar que aquesta fos la estratègia de fons de CiU respecte al “dret a decidir”, ni ells van dir mai que no ho fos, però és que en aquest punt estem i tot apunta cap aquí, almenys que vulguem creure en les casualitats. Potser foren massa casualitats, tantes que al PSOE sembla que ja no se les creuen.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]