lunes, 4 de noviembre de 2013

La Tira


Una Fira d’interessos 

Ja fa temps que l’Ajuntament de Lleida es porta entre mans un assumpte, que tot i que pugui semblar absurd, ha de tenir per força algun interès al darrera. Perquè, és normal que les coses es facin “perquè sí”? 
Estem parlant de la ubicació (o no) de la mesquita a Lleida, es a dir, primer es va permetre (mirant cap un altre costat) al col·lectiu musulmà ocupar i convertir en mesquita, un magatzem del carrer Nord, sense tenir autorització municipal de cap tipus, mentre el ex alcalde Siurana deia no saber com s’havien posat allí? 
La conseqüència a aquella mesquita “permesa” sense cap mena d’autorització legal, fou que aquella zona del barri es va convertir en un gueto i es va degradar. Els veïns que sempre havien viscut allí, indignats i sentint una gran impotència, van decidir en general, marxar a una altra barriada. Com a conseqüència de la gran oferta venedora del moment, van tenir de vendre els seus pisos a un preu molt baix.

Pel que es diu, algú va comprar per allí massivament, barat i amb moltes perspectives de fer un bon negoci. Sembla que als negociants, desprès d’aquest supòsit, ja no els hi interessava que estigues allí la mesquita i per tal motiu la van fer tancar. De fet, es va aprovar una normativa municipal que permetia derogar en qualsevol moment,  “permissivitat” que existia a partir dels fets consumats, aprofitant un fet que era evident: l’excés d’aforament.  
A partir del moment del tancament, es converteix en una mesquita itinerant.

Ens preguntem (i creiem que amb fonament), si aquesta ubicació de la mesquita, no va ser una eina per “ajudar” a alguns negocis? 
No oblidem que el pont de P. Viana ja estava posat al PGM des de l’any 1995 i que aquella zona, el dia que remunti l’economia serà una zona de elit.

Des de fa un any, l’Ajuntament ha situat la mesquita itinerant en el Pavelló de Vidre que està al parc de Lleida, als Camps Elisis. L’excusa que donen és que “paguen un lloguer de 1.400 euros al mes”.
El dimarts passat va sortir la Sra. Camps, regidora d’Urbanisme, dient  que el Pavelló de Vidre no és una instal·lació municipal, que pertany a Fira de Lleida.
Ens preguntem com es pot dir tal cosa, quan l’edifici és de l’Ajuntament i situat en terreny municipal, a més, Fira de Lleida és una entitat formada per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç (CC), presidida pel president de CC, sent vicepresident l’alcalde. I ara ve el més important del tema: quan Fira de Lleida té un dèficit, qui el paga és l’Ajuntament, es a dir, resulta ser una entitat finançada en gran manera per l’Ajuntament de Lleida. Per tant, el que no pot dir sense mentir la Sra. Camps, és que el Pavelló de Vidre no és de l’Ajuntament o donar a entendre, que l’Ajuntament no té res a veure amb el Pavelló. La veritat és que ho té tot a veure, fins i tot nomenar o cessar al seu director, com es ve fent. Oi que sí, Sr. Alcalde?

Continuem demanant que la Sra. Camps ens ensenyi els comprovants bancaris, acreditatius de que el col·lectiu musulmà paga cada mes els 1.400 euros, i si no ens ho ensenya, podem pensar que no ho fa perquè no els té, o dit en altres paraules, que el col·lectiu musulmà no paga res.

Així doncs i resumint, el Pavelló de Vidre és una infraestructura municipal, on qui mana allí és l’Ajuntament que és qui paga. I Fira de Lleida, com a molt , és una mena de muntatge municipal, no sabem amb quines finalitats, ja que el més normal i transparent seria, que fos un departament municipal. 

Per cert, ja seria hora, que desprès de 34 anys de democràcia, arribés la transparència a l’Ajuntament de Lleida. A què estem esperant?  Fins quan Sra. Camps, abusareu de la nostra paciència?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]