jueves, 21 de noviembre de 2013

Des de la meva finestra


Els viatges de Bárcenas 
  
L'ex tresorer de PP ara empresonat degut al cas Gürtel, viatjava tot sovint a Suïssa. Bárcenas deia que era molt afeccionat a l’esquí, ara sabem que una altra de les seves aficions que no comentava, era fer esquiar bitllets de banc des d’Espanya fins a Suïssa, l’avantatge d’aquesta modalitat d’esquí, és que no feia falta que hi hagués neu en les muntanyes, els diners relliscaven en sec de frontera en frontera.

El jutge Ruz que porta el cas Gürtel, acaba d’incorporar segons s’ha difós, una nota interna del banc Lombard Odier de Ginebra, on el “gestor” bancari de Bárcenas, Frederic Mentha, recull com al 28 d’agost de l’any 2000, Barcenas va anar a ingressar 22 milions de pessetes en efectiu (132.000 euros), al compte “Novis”. L’empleat del banc, fa constar que entre els diners va detectar un bitllet de 10.000 pessetes que la màquina va treure com a fals.
Diu que immediatament, Bárcenas el va reposar amb un altre bitllet que duia a la butxaca. La nota diu que se li van fer dos comprovants: un pels 22 milions de pessetes i un altre comprovant condicional, pel bitllet dubtós que va ser enviat a Espanya per la seva comprovació.

Aquesta informació l’afegeix Ruz, al informe de la UDEF, segons el qual, aquest compte que va estar cancel·lat l’any 2005, va enregistrar 18 ingressos d’importants quantitats de diners, tres dels quals van ser fets en efectiu. Un altre ingrés en efectiu que va anar a parar a aquest compte, va ser de 240.000 euros al gener del 2004. La nota continua dient, que només a l’any 2000, hi va ingressar un total de 672.000 euros.

Que un personatge com aquest mogui diners d’un país a un altre no és cap novetat, el que crida l’atenció, és que pugui portar 22 milions de pessetes en una maleta (o dues) i en el moment de sortir del nostre país els cossos de vigilància policial no ho detectin. Aquí es parla de tres importants ingressos, però en podrien haver més dipositats en altres comptes.

La pregunta és: com es poden treure tants diners per la frontera (encara que sigui la de l’aeroport) sense que la policia no s’adoni de res?  Perquè, si Bárcenas era enxampat fent evasió de capitals, corria un greu risc legal.  O és que no el corria?

Per alguns, pot arribar a ser inquietant la frase que en referència a Bárcenas, fa poc ha escrit el periodista Raúl del Pozo en la seva columna: “El preso calla, en espera de que se acerquen las elecciones”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]