lunes, 28 de octubre de 2013

La Tira


L’AVE, un tren de luxe, a preus de luxe

El nostre “invictus” alcalde, Àngel Ros, en el 10è aniversari de l’arribada de l’AVE a Lleida, tot i fent un cop més, de pregoner d’aquest tren, va afirmar que “l’AVE ha estat per la ciutat, un element facilitador d’inversió i de capacitat d’intercanvi”.  Va destacar a més, que ha estat un element fonamental des del punt de vista turístic.
Pel que fa al turisme potser sí que ha ajudat, però i als Veïns de Lleida, que són els que el voten i li paguem el sou, com els hi ha ajudat ? Doncs mireu, l’AVE és un tren de luxe, a preu de luxe. Abans teníem els Talgo (més barats) que tardaven cinc hores per arribar a Madrid, o podíem anar en un tren de “largo recorrido” que tardava molt més i costava molt menys, quan ara l’AVE tarda menys de tres hores. Sí, però a un cost molt més elevat. És un tren per a rics i és evident que a Lleida, no tots els seus Veïns som rics.

Per altra banda, la medalla que li posa el nostre Alcalde, amb l’argument simplista de que l’AVE ha estat un element facilitador d’inversió, cal preguntar-se on ha vist aquesta inversió quan tenim uns 29.000 aturats. On ha vist aquesta inversió, en deliris partidistes o en somnis de grandesa?

Potser hauria de precisar una mica, i si el que volia dir, és que gràcies a l’AVE algunes empreses s’han instal·lat al PCiTAL de Gardeny, també tindria d’afegir, que si allí se han creat llocs de treball per a gent jove, uns llocs de treball que no han estat a l’abast de tots els Veïns de Lleida, o al menys no els hem vist publicitats per tal de que tothom, prèvia prova i pogués tenir accés. Doncs pel que tenim entès, sembla ser, que aquests llocs de treball han estat reservats per “compromisos”.
Per tant pensem, que el benefici que els Veïns de Lleida en treuen de la substitució dels anteriors trens de llarg recorregut per l’AVE, és simplement tenir un tren de luxe, a un preu de luxe.

Sembla estrany que un Alcalde que pertany a un partit que es diu “socialista i obrer”, només treballi en favor de la classe rica i de les grans empreses (a la qual cosa en diu progrés), que són els que poden pagar-se el bitllet de l’AVE sense cap problema. De la mateixa manera, ha estat privatitzant-ho tot a Lleida, ja només li queda privatitzar l’Ajuntament, els carrers de Lleida i la Guardia Urbana, i si no ho fa, és perquè la Llei ho impedeix expressament.

De veritat algú es creu encara, que l’Alcalde de Lleida, governa la ciutat en clau “socialista i obrera”, no serà que ha estat governant només en clau “oportunista”?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]