lunes, 21 de octubre de 2013

La Tira


Volem mesquita als Camps Elisis, SÍ o NO?

Des de fa un temps l’Associació de Veïns de Cappont, fent-se ressò d’una iniciativa veïnal, està fent una recollida de signatures, dient no, a que el Palau de Vidre dels Camps Elisis (infraestructura municipal) continuí acollint al col·lectiu de musulmans, que el fa servir com a mesquita. Els signants en contra, que comencen a ser multitud, consideren que no es pot permetre, posar un centre de culte en el principal parc o zona verda lleidatana, al Central Park de Lleida, en paraules del ex regidor Sáez.
A més s’oposen també, a que es cedeixi un equipament municipal per instal·lar un centre de culte. Des de l’entitat veïnal es va proposar que es podien quedar tot l’any a resar a les carpes de la antiga “Hípica”.

Fa poc que vam veure a la premsa, com l’Associació de Veïns de la Bordeta, rebutjava d’igual manera que l’Ajuntament hagués cedit també, el Pavelló de la Bordeta al mateix col·lectiu. Van afegir, que ja que l’Ajuntament diu que els musulmans “són també ciutadans”, que tinguin com tots els demes ciutadans tenim, drets i deures, i no només drets.

En rèplica, el col·lectiu musulmà va qualificar de xenòfobs a la entitat veïnal i es van negar a quedar-se a la “Hípica” tot l’any, on per cert estan quan als Camps Elisis hi ha fires.
Per part de l’Ajuntament, el regidor Presseguer, pensem que coincidint bastant amb la qualificació del col·lectiu musulmà, i tot i fingint que no s’assabenta de les coses, es va preguntar, “Potser els veïns de Cappont no volen veure gent pel barri vestida diferent”.

Davant de tot aquest enrenou nosaltres ens preguntem, per quina raó, els musulmans, que segons diu l’Ajuntament paguen 1.400 € al mes, no volen anar a la “Hípica”, on sembla es podrien estalviar aquest lloguer? La qual cosa ens porta a aconsellar, demanar al regidor Presseguer, que els hi ensenyi  els comprovants bancaris de pagament dels 1.400 € de cada mes.
Hem de dir, que no es pas desconfiança en vers al Sr. Presseguer, però si ell viu al poble de Els Alamus i és regidor a l’Ajuntament de Lleida, aleshores en aquest Ajuntament, i vista tanta disbauxa, sembla que tot pugui ser possible. Oi que ens entenem?

Nosaltres volem fer algunes propostes al respecte:
La primera proposta fora, instal·lar la mesquita a la rotonda que queda a l’entrada del poble de Els Alamus. A veure que li dirien els seus veïns al Sr. Presseguer. I en cas de que protestessin, també els hi diria racistes?

La segona proposta fora, instal·lar la mesquita als voltants del barri de Ciutat Jardí, on viuen gran part dels polítics “tant solidaris” de Lleida que ocupen càrrecs en l’equip de Govern de l’Ajuntament (incloent-hi a l’Alcalde). A veure que els hi dirien, els seus veïns de barri. Estarien contents?

La tercera proposta consistiria amb una consulta amb premi. Es a dir, ara que estan tant de moda les consultes i el nostre Alcalde és un ferm defensor de fer consultes a tort i a dret, doncs l’Ajuntament podria sotmetre a Referèndum, si els lleidatans volem o no, un centre de culte al parc dels Camps Elisis.  
I un afegitó o premi: la barriada que més vots treu en favor de la mesquita, allí en aquest barri “tant solidari”, es pot instal·lar la mesquita que no hi haurà cap problema i tothom quedarà content.
Potser sigui aquesta, la millor proposta que hem aconseguit trobar per intentar resoldre un problema molt vell a Lleida, del que hem sentit a parlar molt al nostre Alcalde, “bla, bla, bla, bla”, però que no ha solucionat.

Des d’aquí instem i encoratgem a l’Alcalde, Àngel Ros, tant amant de les consultes, a que faci una consulta als Veïns de Lleida, que som els que li paguem el seu gran sou:

Volem mesquita als Camps Elisis de Lleida, SÍ o NO? 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]