lunes, 14 de octubre de 2013

La Tira


Funcionaris per l'article 26 del meu poble 

A finals de la setmana passada, vam veure publicat a la premsa local, com la entitat lleidatana, Gent de Lleida, anuncià que acudirà a la Fiscalia Anticorrupció, en el cas de que l’Ajuntament de Lleida converteixi en funcionaris a 200 empleats que actualment són “personal laboral”.

Ja sabem que una cosa és el personal laboral, es a dir, persones que són treballadors en l’Administració i una altra cosa molt diferent, són els funcionaris que també treballen en l’Administració, però que han superat una o varies oposicions i tenen la seva plaça. Aquest és el requisit que marca la llei, per aconseguir la qualificació de funcionari: s’ha d’aprovar una oposició.

Segons diu la llei, una oposició ha de ser convocada i publicada en el Butlletí Oficial, per a que hi hagi un públic coneixement d’aquesta oferta d’ocupació publica. Després s’ha de publicar al mateix mitjà, els noms dels candidats admesos que s’han presentat, fins i tot, el llistat dels candidats que per alguna raó han acabat resultant exclosos. Desprès s’han de celebrar els exàmens i desprès de corregits, s’han de tornar a publicar el llistat d’aprovats i el nomenament oficial com a personal funcionari.

En tot cas, s’haurien de convocar oposicions públiques en les que hi podrien participar aquestes 200 persones.
Hens han referit un episodi municipal, on la Regidora d’Economia, va  justificar  una decisió sobre un tema de personal, amb el brillant fonament jurídic, de que “S’aprova pel article 26 del meu poble”, quan el que es pretenia aprovar, a ulls de components de la Junta de Personal era tota una il·legalitat. Doncs ara fora el mateix.

Hem de recordar que en algunes ocasions, tant l’Alcalde com la Tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme, han expressat públicament, que l’Ajuntament de Lleida sempre acompleix la llei. ¡Doncs no ho sembla!

Davant d’aquesta pretesa il·legalitat, ens preguntem en primer lloc:

Havent en l’Ajuntament de Lleida uns 1.600 empleats i per tant, personal més que suficient, perquè en fa falta més, que no sigui per comprar voluntats i fer clientelisme?  

Hem de recordar aquí, com fa uns anys el nostre Alcalde en un cercle reduït de persones els hi va dir que a l’Ajuntament de Lleida, hi sobra al menys un 20% de personal. Tampoc s’entén com des de aleshores fins aquí, han continuat augmentant el nombre de persones que treballen a l’Ajuntament?

I en segon lloc: 

Hem d’entendre, que l’Alcalde i la Tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme (que tot ho manega)  no volen complir la llei?  No serà aquesta intenció incomplidora de la llei, un fidel reflex de la seva labor de govern? 

No és per tant gens d’estrany, que Gent de Lleida, acabi portant l’assumpte a la Fiscalia Anticorrupciò. A banda d’aquesta singularitat municipal, sembla ser que tant la Fiscalia de Barcelona com la de Madrid, tenen a sobre la taula, uns quants temes espinosos sobre l’Ajuntament de Lleida.

Què passarà?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]