miércoles, 25 de septiembre de 2013

Col•laboradors


Un tracte diferent, o així m’ho sembla

Bárcenas tenia 47 milions d’euros a Suiza, per la qual cosa va ser empresonat, cosa que trobo molt bé, encara que amb quatre anys de retard, en canvi la família Botín, que tenia més de 2.000 milions al mateix país helvètic, o el que és el mateix, 42 vegades més, continuen tan tranquils.

Es va argumentar, que es va empresonar a Bárcenas, perquè hi havia risc de fuga, doncs miri, segurament  el mateix risc que podria haver amb Botín, els dos tenen molts diners i propietats, encara que ara Bárcenas ho tingui tot intervingut pel jutjat. El que penso, és que qui corria risc de fuga però de vots, era el PP o partit de Bárcenas, ja que era un escàndol veure a un presumpte (o potser no tant presumpte) evasor fiscal, que havia estat tresorer del partit, viatjar a països estrangers o voltant pels carrers de Madrid tranquil·lament. I jo sí que penso, que en la detenció va tenir molt pes la pressió mediàtica i l’escàndol ciutadà.

Els Botín van pagar una quantitat com a multa a Hisenda, un petit percentatge a títol de “regularització”, i en aquest punt tinc de dir, que els innocents  fiscalment parlant, no regularitzen res, només ho fan els qui no són innocents. Ara Hisenda diu que encara no es dona per satisfeta i els hi reclama més diners. No patiu, que això es resoldrà pagant una mica més, no gaire més.

Ens diu el ministre Montoro, que pagar la multa no neteja el delicte, aleshores en que quedem?  No se li reclama cap responsabilitat delictiva a Botín?  Que potser hi tenen algun compromís?

I si regularitzant o pagant  “una multa” del 3% (molt menys del que hauria pagat si els diners s’haguessin quedat a Espanya), la Justícia es pot donar per satisfeta, podem interpretar, que en aquest país, la Justícia es pot comprar?  Si és així, està clar que només la podem comprar els rics, els demes no. 


(Podeu teclejar u ombrejar, copiar  i enganxar al buscador del YouTube:)
La familia Botín tenía más de 2.000 millones de euros ocultos en Suiza

Bárcenas, en la cárcel

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]