martes, 9 de julio de 2013

La Tira



Unes declaracions passades per aigua 

La setmana passada la Administració central va aprovar el nou Pla Hidrològic de l’Ebre, enfront a la posició de la Generalitat i els grups ecologistes que amb pocs vots van demostrar el seu rebuig a l’acord.

Una de les característiques del Pla, és que preveu poder regar unes altres 445.000 hectàrees. El Ministerio de Medio Ambiente ha imposat el seu projecte, que preveu crear unes grans reserves d’aigua per a regadiu, a costa de deixar el cabdal ecològic del riu sota mínims, una situació que posaria en perill la supervivència del Delta de l’Ebre segons el govern i els grups ecologistes. De fet, ja fa temps que degut a la poca aportació d’aigua dolça, l’aigua del mar ha començat a entrar en la zona, i si encara es vol treure més cabdal al riu, aleshores l’aigua salada acabarà envaint els arrossars que quedaran inservibles pel cultiu.

A tot això, l’Alcalde de Lleida, Àngel Ros, es dedica a criticar a la Generalitat perquè ha defensat l’aigua pel Delta de l’Ebre, amb l’argumentació peregrina, de que: “El Govern ha de prioritzar tots els sectors i això és una visió equivocada des d’un punt de vista econòmic. Crec que hem de defensar al sector agrícola i els regadius de Catalunya”.
Decididament no s’entén: diu que hem de defensar al sector agrícola i els regadius de Catalunya, mentre implícitament defensa als pagesos aragonesos. Potser pensa que els qui cultiven a l’arrossar al delta de l’Ebre, no deuen ser pagesos o potser no són catalans?

Està clar que l’acord pot beneficiar a uns pagesos tot i perjudicar-ne a uns altres, o si es vol, pot beneficiar a una comunitat autònoma perjudicant-ne a una altra. I sembla que per coherència, Ros hauria de defensar en primer lloc, als pagesos del Delta de l’Ebre. El que de moment no sabem, és si Ros ha volgut encetar una polèmica per tal de tenir un cert protagonisme informatiu en un temps de sequera mediàtica, o si és que està desinformat. Encara que també podria ser, que fos presoner d’uns interessos que desconeixem i per tant està obligat a fer costat al que diu el Ministerio de Medio Ambiente o la Confederación Hidrogràfica del Ebro. Ell sabrà. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]