martes, 16 de julio de 2013

La Tira

Un vehicle “oficial” que no ho és

Diu la llei, que els bens que tenen en propietat els municipis pel seu ús, han de afectar-se de utilitat pública i que quan per la raó que sigui acaba aquesta utilitat, s’ha de publicar la seva desafecció en diari oficial.
També diu la llei, que correspon al Municipi en tant que Administració Pública, la presumpció de legitimitat dels seus actes i que correspon a l’Alcalde dirigir el Govern i la Administració Municipal, així com exercir com a Cap de la policia municipal.

I si un vehicle, on està pintat el logo de l’Ajuntament de Lleida a la porta i on posa “Servei Oficial”, porta una matricula que no consta en el registre de vehicles afectats a utilitat pública municipal, és símptoma de que alguna cosa estranya està passant. Més encara, quan en el mateix vehicle hi posa el logo de EYSA, l’empresa privada de FCC que gestiona els parquímetres de Lleida, la grua i les multes del parquímetre.  Per tant, el més fàcil de pensar, és que el vehicle sigui de EYSA i que hagi pintat, atorgant-se unes atribucions que no li dona la llei, com és la oficialitat del vehicle, es a dir, simular que és un vehicle oficial quan no ho és.
No sabem realment el perquè es simula l’oficialitat d’un vehicle, quan segurament és propietat d’una empresa privada, però sembla ser una irregularitat molt grollera, com perquè la policia municipal no se’n hagi donat compte. Es clar que tampoc sabem, si l’Alcaldia permet aquesta irregularitat.

 


L’Ajuntament de Lleida a traves de l’Alcalde ens va dir no fa tant temps, que l’Ajuntament sempre compleix la llei. Doncs en aquest cas no sembla complir-la, i si no se li fa esborrar a l’empresa privada EYSA, el logo de l’Ajuntament i la llegenda de “Servei Oficial”, ens tindrem de preguntar, a canvi de què, se li permet a aquesta empresa, tal simulació d’oficialitat.

No oblidem que són moltes les queixes dels lleidatans, que són sancionats en els parquímetres (grans generadors de multes), dient que les multes no es tindrien de pagar, ja que no han estat imposades per un agent de la policia municipal. La qual cosa, és sens dubte una altra irregularitat o incompliment de la llei, perquè encara que ens ho vulgui fer creure l’Ajuntament, els treballadors de EYSA no són agents de la policia municipal i no tenen per tant, la competència legal d’imposar multes als lleidatans.  

Per tant, li volem preguntar a l’Alcalde, Àngel Ros, si com a Cap de la policia municipal, està assabentat d’aquesta irregularitat i si de veritat es creu, que l’Ajuntament sempre compleix la llei?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]