lunes, 1 de julio de 2013

La Tira

  

El perillós casc antic de Lleida
  
Era al 2005 quan va caure un edifici vell al carrer Cavallers, 60. No van haver víctimes però les famílies que tenien comprat el seu pis allí, es van quedar sense la seva casa i les seves pertinences, es van ver de allotjar on van poder. La culpa, però, és molt negra i no la vol ningú, i la conclusió que en vam extreure, és que l’Ajuntament va autoritzar enderrocar la casa del costat sense preveure que la següent havia d’haver-se apuntalat.



Al juny de l’any passat, es fa esfondrar una altra casa al carrer Tallada i segons es va comentar, també per haver-se enderrocat la casa del costat.



Al 17 de juny es va esfondrar una altra al carrer Cavallers, prop de la finca que correspon a la caiguda de la casa al 2005.

Tot i estan d’acord, en que són cases molt antigues que no estan estructurades amb formigó sinó amb altres materials menys forts, pensem que si es fes un bon servei de vigilància estructural i manteniment, segurament no tindríem aquests ensurts.



La responsable municipal d’Urbanisme, Camps, va explicar que aquest edifici havia passat la revisió al 2009 i no es van trobar defectes importants. Si tenim en compte que les revisions dels edificis del casc antic tenen una vigència de deu anys, casi que no s’entén que als quatre, de sobte s’ensorri, quan encara la revisió no havia passat ni la meitat del període en el que previsiblement i legalment era totalment habitable.



Sembla que el mes sensat, sigui demanar que les revisions en aquests edificis antics es facin ben fetes, a fi i efecte de pervindré aquests lamentables incidents.



Potser per entendre aquest últim esfondrament, tindríem de saber primer, qui era el propietari d’aquest edifici, perquè ens esfereiria comprovar, que el propietari fos alguna persona molt relacionada amb l’Ajuntament.



Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]