viernes, 12 de julio de 2013

Des de la meva finestra


Uns papers jurídics que podrien ser politics
  
Els “papers de Bárcenas” estan movent últimament tot el sector de la informació. Fa tres dies que el director de El Mundo, Pedro J., va lliurar al jutge Ruz dos pagines  que diuen ser originals de la comptabilitat B del PP, corresponents a assentaments de fa quinze anys i pretén provar el finançament irregular del partit en els últims vint anys. El que m’estranya, és que no sigui el propi Bárcenas qui les hagi portat personalment amb anterioritat, en alguna de les seves nou compareixences davant el jutge Ruz.

Veurem si judicialment aconseguiran provar-ho, però sigui quin sigui la resolució judicial, el veredicte ciutadà ja fa molt temps que va dictar sentencia, en el sentit de tenir la convicció, de que els partits que han tocat poder, s’han acabat finançant irregularment. Un finançament que segurament hem acabat pagant entre tots, ja que és norma no escrita, que els qui lliuren diners corruptes és perquè abans els han incrementat en les factures de obra pública que paguem entre tots, per exemple.

Els casos que recordem del PSOE (que no eren pocs en l’època de F. González), els que van sortir a CiU en la etapa de Pujol, los sospites ara existents sobre la família Pujol y Mas, el Palau de la Musica amb tot un entrellat de donatius a varis partits, el del cas Pretoria que sembla estar dormint en un calaix, els de la trama Gurtel amb Bárcenas inclòs, els EREs falsos del PSOE andalús. Tots ells semblen tenir un nexe en comú, treure diners fàcils de on sigui, per pagar sous, sobresous, propaganda o el que convingui. És el que en llenguatge partidista es diu “finançament”.

Crida l’atenció que un jurista digui als mitjans, que  jurídicament els delictes, si és qui ni havia, estan prescrits, aleshores a què ve tanta revolta per repetir unes circumstàncies que tots coneixem i més quan si no es poden jutjar, no estaran obligats a retornar res dels diners emborsats irregularment?

Segons es diu pels “madriles” tot podria venir a ser, una operació d’assetjament  a Rajoy, a qui un sector del PP el considera “un tou indecís”. Diuen que els qui fa uns anys en un congres van estar prop d’apartar-lo de la presidència del partit, ara semblen haver tornat a prendre embranzida. També es comenta potser maliciosament, que Gallardón podria estar al darrera de tota la operació, doncs es diu que sempre ha buscat ser el president del PP.  El que passa, és que si tal cosa fos certa, estaríem davant un maniobra poc segura, doncs de retruc, Gallardón ha aparegut en el cas Nóos.

En fi, un galimaties monumental, però de moment aquí ningú ha tornat els diners. L’únic que es podria recuperar, son els tres milions d’euros de CDC, ja que tenen la seva seu embargada pel jutjat. Potser també es podrà recuperar part dels diners suissos de Bárcenas. 
Potser no van desencaminats, els qui pensen, que el més eficaç per eliminar la corrupció, és la recuperació a tota costa dels diners defraudats, a banda de que al meu veí li sembli que no hi ha un pam de net.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]