miércoles, 3 de julio de 2013

Des de la meva finestra


El govern proposa l’estalvi institucional

El govern de Rajoy sembla disposat a fer una reforma en profunditat de l’Administració, quan si més no, és un punt que anava en el seu programa electoral com ara li estan recordant.
La reforma segons diuen, pretén estalviar 37.700 milions d’euros fins a 2015, per la via de eliminar organismes. És una mesura que li reclamen amb insistència des de Brussel·les, enfocant-ho com una eliminació de organismes duplicats i innecessaris.

El govern ha fet els seus càlculs: es poden eliminar 11 Defensors del Poble autonòmics i deixar-ne només un. Diuen que hi hauria un estalvi de 32 milions. De fet, Cantabria ja ho acaba de fer, amb un estalvi de 2,5 milions.   

Una altra cosa que pretenen eliminar són els Tribunals de Comptes autonòmics, 13 en total, deixant-ne només un. Calculen un estalvi de 20 milions.

El que no surt al projecte de reforma, és la supressió de televisions autonòmiques, si bé al 2012 va tenir un cost de més de 1.200 milions. Com tampoc parla de suprimir Ajuntaments o Diputacions.
D’altra banda, tampoc es diu que suprimiran politics, alts càrrecs, assessors, secretaris dels assessors, conductors, etc. 

En veure les intencions, el Conseller, Mas Colell, ha declarat que la Generalitat mai aplicarà la reforma. No vol aplicar mesures d’estalvi, però de tant en tant, va a Madrid a implorar diners suplementaris per pagar les despeses de la Generalitat.

No sabem si aquestes reformes s’arribaran a posar en funcionament algun dia, de moment el govern ho presenta com que són per eliminar unes despeses innecessàries, prescindibles o que sobren, malgrat que alguns ciutadans pensem, que el que sobra primer lloc i en gran manera, són els poca vergonyes que de una forma o altra estan saquejant els diners de tots. Per tant, potser primer s’haurien d’apartar als poca vergonyes, augmentant fins als trenta anys el termini de prescripció dels delictes, fins i tot, incloent-hi la devolució dels diners que han estat apropiats indegudament, i desprès començar amb la reforma, o si es vol, emprendre ambdues campanyes a la vegada. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]