martes, 11 de junio de 2013

Des de la meva finestra

El següent pas, retallada de pensions
 
Un cop més s’obre el debat sobre un nou retoc de les pensions. A l’abril de 1995 es va aprovar a les Corts el denominat Pacto de Toledo, segons el qual, es donaven una sèrie de recomanacions estudiades per un Comitè de Savis. Una d’aquestes recomanacions era precisament augmentar el còmput d’anys per obtenir una pensió. Complint aquestes recomanacions, es deia, el sistema de pensions espanyol seria viable. Diuen però, que en arribar la crisi es van trastocar totes les previsions, de tal forma, que no tan sols s’han augmentat el nombre d’anys per tenir accés a una pensió, sinó que a més s’augmenta la edat fins al 67 anys.

La crisi econòmica que patim, no ho oblidem, dona molt joc i admet totes les correccions, fins i tot les més desbaratades. Ja es sabut, que quan les aigües van revoltes guany de pescadors. Ja fa dies, que el Govern pronostica que l’actual pacte de pensions no té viabilitat i acaba de encomanar a un Comitè d’Experts (una altra vegada) que estudien una sortida a tal problemàtica, es a dir, un segon  Pacto de Toledo reductor de drets i prestacions.
Els experts acaben de recomanar en un informe, que “les pensions només pugin si els ingressos del sistema pugen per sobre del creixement de nombre de pensions”, recomanant a més, que aquest factor de revalorització (FRA), comenci a aplicar-se ja als pensionistes actuals, la qual cosa suposa acabar amb l’actualització de pensions segons l’IPC, que era el que va recomanar el Pacto de Toledo.
A grans trets, tot es por resumir en una idea molt simple: com que els ingressos no van a pujar, doncs les pensions romandran congelades.
A continuació, parlen d’alguns “avantatges” del proper pacte de pensions, com la possibilitat de deixar-les al marge de les variacions dels cicles econòmics. Bé, si aquesta avantatja fos verídica, no hi hauria cap necessitat de retocar ara les pensions per motius de cicle econòmic i malgrat tot, ho volen fer. Per tant tota aquesta parafernàlia no deixa de ser una manipulació més per justificar la baixada de pensions.  

El més aberrant de tot aquest assumpte, és que vulguin retallar pensions, mentre no retallen ni càrrecs politics, ni assessors, ni cotxes oficials, ni s’elimina un Senat que mai ha estat capaç de justificar la seva feina, ni els privilegis a diputats, ni les televisions autonòmiques, ni les empreses públiques innecessàries, ni ambaixades autonòmiques, ni subvencions a la cooperació internacional, etc etc.

Com a resum podem dir, que l’obstinació de la dama de ferro alemanya, acabarà aconseguint una devaluació interna al país, per tal de que els bancs alemanys pugin cobrar les seves inversions a Espanya.
I aquí ens estan devaluant a fons, però hi ha coses que ni es toquen, encara que les veiem com un malbaratament oficial.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]