lunes, 27 de mayo de 2013

La Tira


L’elevat preu de l’aigua a Lleida 

Fa cosa d’un any, vam saber que Lleida havia reduït el consum d’aigua, en 4 milions de metres cúbics durant els darrers 8 anys. Al 2004 es va consumir 16,1 milions de m3, però al 2012  va estar de 12,2 milions.

En aquell moment la regidora d’Urbanisme, Marta Camps, va atribuir la reducció del consum a uns quants factors: les campanyes de sensibilització, una millor racionalització tant del consum domèstic com del industrial i una millora en l’eficiència de la xarxa, la reducció dels consums municipals i augment de les tarifes i cànons.

De totes aquests factors, alguns tenen una certa lògica i uns altres són senzillament increïbles: la millores en la xarxa de distribució, evitant les fuites resulta totalment creïble (segons es deia, s’han reduït a la meitat). La reducció de consums per augment de preu en el rebut, també.  Ara bé, les campanyes de sensibilització no les hem vist, però és que la reducció en els consums municipals són una quimera, i més quan els camions de Ilnet que reguen els carrers, carreguen els dipòsits amb aigua de la xarxa potable (quant es va dir que anirien a buscar-la a la depuradora).

El que tenim ara, és que l’empresa concessionària ha de tractar i distribuir, 4 milions de m3 menys que fa 8 anys, es a dir té una despesa menor en tractament i distribució  però no ens baixen el preu del rebut pel consum domèstic, ens al contrari, ens puja.

I no s’acaba de entendre aquesta continua pujada de preu, tenint en compte de que la ciutat de Lleida, té l’aigua del Canal de Pinyana gratuïta per sempre. Segons Camps, aquí es paga només el tractament i la distribució.

Controla l’Ajuntament la gestió de l’empresa concessionària, o pel contrari els deixen fer el que millor els sembla?

No sabem si a Lleida la distribució d’aigua potable es un servei als lleidatans, o si és un negoci pur i dur, basat  en la necessitat del subministrament domèstic d’aigua?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]