miércoles, 8 de mayo de 2013

Des de la meva finestra


Un timoner que no troba el rumb correcte 

Tot i que, el molt honorable president de la Generalitat, es va fer abans de les eleccions del 2010, una fotografia amb un timó de vaixell a la mà, donant a entendre que seria un bon capità d’una nau que es diu Generalitat i que per tant, sabria guiar-nos per la millor drecera, Mas no ha complert encara aquestes expectatives. 
Tot i que, el seu promès viatge a Itaca, sembla que sigui un viatge sense destinació, perquè aquí estem en allò que es diu, a l’estacada, doncs sembla no tenir cap compromís amb els electors, ja que la precarietat està instal·lada entre els ciutadans i cada cop afecta a més persones. Aquesta és la situació real, greu i angoixant, en la que es troben molts ciutadans a Catalunya, mentre Mas es dedica a lluitar com un Quixot, contra els molins de vent, que semblen amenaçar la seva consulta independentista. 
Mas pot continuar fent grans discursos basats en referents sobiranistes, però a la gent que pateix d’una manera u altra la mossegada de la precarietat, sembla intuir escoltant les seves explicacions, que per a ells el més important és la subsistència.

Res pot amagar un esperit de precarietat, instal·lat ja en la nostra societat i que no és pas un invent malèvol d’algú que vol enredar la troca, sinó la constatació de que la situació econòmica i social està molt malament.
El president pot explicar-nos teories i entretinguts jocs de màgia, però no es això el que necessitem la gent, sinó solucions a la nostra greu situació, i Mas no soluciona l’estrall de la precaritetat, perquè no sap com fer-ho.

A aquesta situació de precarietat continuada, se hi afegeix  una major pressió fiscal en impostos. L’any passat la Generalitat va recaptar 300 milions d’euros per l’impost de Patrimoni, un impost que havia estat derogat, ja que suposava pagar impostos per un patrimoni que ja en havia pagat i per tant ve a ser, un impost confiscatori.

Amb dades del mes de febrer, indiquen que Catalunya és la CCAA que més dèficit acumula: dels 1.277 milions que sumen totes les autonomies, la meitat, 677 milions són de Catalunya.
Els interessos pagats pel deute de la Generalitat, va estar al 2012 de 2.000 milions d’euros, quan al 2011 va ser de 1.334 milions,  això mentre la Generalitat només ha aconseguit retallar l’1% de la seva despesa corrent al 2012. 

I el president podrà donar tantes interpretacions com li sembli, però aquesta és la realitat.
Casi que em passa pel cap, demanar al capità Mas, que canviï el rumb de la nau, ja que anem directe a estavellar-nos contra les roques. Cada dia hi ha més gent que rebusca dintre els contenidors de brossa, aquests anaven al vaixell que estava en la part capdavantera de la crisi i ja van naufragar en xocar contra els penya-segats implacables de la precarietat.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]