jueves, 23 de mayo de 2013

Des de la meva finestra


Obama, un altre venedor d’esperances 

Yes we can”.  “Sí es pot”, va estar el lema electoral que li va fer guanyar les seves primeres eleccions presidencials, encara que jo diria, que no va estar el lema qui el va fer guanyar, sinó l’esperança de tenir un director diferent. Obama es va presentar en tot moment, com un venedor d’esperances.

Ara, desprès de les últimes eleccions en les que va resultar reelegit, es troba davant uns ensurts que posen en dubte el programa que el va portar a la Casa Blanca al 2008. Hi ha qui li comença a recordar el seu lema tot i preguntant-li:  “I què és, el que es pot”?

Les coses no van massa bé pel partit demòcrata nord-americà i Obama es comença a sentir pressionat per la opinió pública, desprès dels tres escàndols que han sortit a la llum:
Sobre l’assalt al consolat  nord-americà de Bengasi al 2012, doncs planeja la greu sospita, de que va haver una manipulada informació per part del Departament d’Estat, per tal de no vincular a Al Qaeda amb els fets.
El segon escàndol esquitxa al Departament de Justícia, per autoritzar escoltes telefòniques a desenes de periodistes de AP. Unes escoltes de dubtosa constitucionalitat que intentaven descobrir les fonts d’una informació.  
El tercer escàndol  fa referència a que Hisenda va fer inspeccions fiscals arbitraries a membres del Tea Party. Es a dir, intentava perseguir o perjudicar des de la vesant política als qui són crítics amb el govern.

Aquests assumptes, que tant evidencien reducció de llibertats, com abús de poder, transparenten un no respectar la llei i els principis constitucionals. Parlant clar, Obama està fent justament el contrari del que va prometre en quan a llibertats fonamentals i respecte als drets humans. 

El president va prometre tancar Guantánamo i no ho ha fet. Modificar la PatriotAct  (aprovada desprès dels atemptats del 11-S), que tolera interceptar les comunicacions dels ciutadans, una modificació que encara no han vist.
Són queixes que es sumen a la delicada situació econòmica, fent que si no aconsegueix superar aviat aquestes contradiccions, Obama pot deixar un llegat ben fosc al seu partit, fins i tot bastant  decebedor. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]