lunes, 8 de abril de 2013

La Tira


La filla del pare

Deien els senadors de l’imperi romà, que “L’esposa del Cèsar ha de ser honesta, a més de semblar-ho”. Un pensament que sens dubte fa referència a l’ètic, que ha de ser el comportament dels càrrecs públics, però que a més, resten obligats a guardar les formes per no aparentar l’incorrecte, o si més no, per evitar malentesos. 
És un pensament que no ha caducat a pesar d’haver passat dos mil·lennis i per tant, queda com inamovible o lligat al sistema parlamentari amb suport democràtic: Els càrrecs públics han de ser honestos, però també semblar-ho.
I què hem de pensar els soferts ciutadans, que ens toca pagar el “pato” de absolutament tot el que és públic, quan veiem que un determinat càrrec públic, no aparenta el que, sentit comú en mà, s’espera d’ell, o com deia aquell, que no té un comportament exemplar?

Fa uns anys va haver una esbroncada municipal a Lleida, perquè l’oposició va detectar i denunciar, que l’alcalde Ros havia col·locat a la seva filla (contra la qual no hi tenim res en contra), com a monitora en uns campaments d’estiu. L’alcalde es fa defensar dient que la seva filla també té dret a treballar.

Més endavant, a la filla del pare li va sortir un nuvi amb qui diuen es va casar. Fins aquí tot normal, menys quan l’alcalde col·locà al nuvi com a cap de gabinet d’Alcaldia.  El nuvi també té dret a treballar, pot dir l’alcalde. Sí, però va superar alguna oposició per entrar a treballar a la Administració, o és que va entrar per la porta gran a dit, pel sol fet de ser el privilegiat nuvi de la filla del pare? 
Alcalde, així no anem bé.

Ara hem sentit a dir, que la filla del pare està treballant en una escola bressol municipal. Diuen que si li van retreure a l’alcalde i ell es va defensar dient que la filla havia passat unes proves.  Unes proves diu, i quines proves? Ho diem perquè fa pocs dies, un veí va tenir de passar unes proves d’esforç a l’Hospital. Això també eren unes proves, però no vàlides per entrar a treballar en unes dependències municipals. Alcalde, si això es cert, li diem un altre cop: així no anem bé.

Sous vos conscient, de que els Veïns de Lleida ja parlen bastant malament sobre vos i la vostra regidora d’urbanisme que tot ho manega?
Sent un càrrec públic, que paguem entre tots els ciutadans i amb un sou de ministre, no us podeu prendre pel vostre compte uns privilegis que legalment no us pertoquen i a més, això té un nom. Pregunteu-ho si no ho sabeu.  Que passeu un bon dia.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]