lunes, 22 de abril de 2013

La Tira


Pinocho sofreix un allargament de nas extra 

Un grup d’empresaris de Lleida van reclamar a l’Ajuntament, que siguin revisats els valors cadastrals i sigui reduït el tipus impositiu que s’aplica a l’Impost de Bens Immobles, IBI, a l’objecte de rebaixar aquest tribut i alleujar la pressió fiscal. Una petició que l’alcalde Àngel Ros va lamentar.
Ros va contestar dient, que fa anys que l'Ajuntament rebaixa l'IBI. Mira per on, fa anys que ens estan rebaixant l’IBI i cap dels veïns de Lleida se’n havia adonat. I aquí només i caben dues possibilitats: o els veïns de Lleida estan despistats i no s’assabenten de res, o bé el qui està despistat resulta ser l’alcalde Ros.
Anem a pams, hi ha algun veí de Lleida que els últims deu anys, en el moment de pagar l’impost de l’IBI, ha constatat, que se li havia rebaixat l’import del rebut? Pensem que no trobarem ningú que ens pugui contestar afirmativament, senzillament, perquè des de fa anys y panys, l’import del rebut de l’IBI lleidatà no para de pujar, fins i tot s’ha dit moltes vegades que en alguns anys ha pujat un 10%. Només cal revisar els arxius bancaris familiars per comprovar-ho.
L’alcalde va explicar que els valors cadastrals actuals que s’utilitzen per establir l’import de l’IBI són un 30% inferiors als de fa 7 anys, per tant, apareix una bona pregunta: si els valors cadastrals han baixat, com s’entén que l’import del rebut anual de l’IBI no para de pujar?
Si s’ha calculat que en els últims anys, el rebut de l’IBI ha pujat en un 40%, al que s’hi pot sumar aquest 30% de rebaixa de la que parla l’alcalde, ens anem a un 70%. Preguntem: hi ha algú que d’amagatotis s’embutxaca aquest 70%, o és que l’alcalde Ros ens vol colar una altra trola de les seves?  

Els veïns de Lleida sabem molt bé, que la crisi econòmica ha fet baixar els preus dels pisos en un 30% o més, malgrat que l’Ajuntament de Lleida no ha reflectit aquesta rebaixa en els nostres rebuts de l’IBI, com seria d’esperar i com seria de justícia. Una altra cosa són, les tesis falses i manipuladores del nostre Alcalde, que ens ve tractant als veïns de Lleida com si fóssim nens en un pati de col·legi.

Recordem que en la primera conferencia que va donar Àngel Ros com Alcalde a primers del 2004, va dir que l’Ajuntament de Lleida no ingressa diners, ni per multes de transit, ni per retirades de vehicles amb la grua, ni per recaptació en la zona blava o parquímetre. Aquesta va ser la primera mentida pública com Alcalde.

Sr. alcalde, Àngel Ros, no cal que us escarrasseu en fer-nos veure rodó, el que evidentment és quadrat. Des de fa 7 i més anys, el rebut de l’IBI a Lleida no ha parat de pujar i vos en sou el responsable, de la mateixa manera que si ha hagut una mala administració a l’Ajuntament, també en sou el responsable, però mentides, no.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]