miércoles, 24 de abril de 2013

Des de la meva finestra


Unes conclusions del Tribunal de Cuentas

Tots suposem que governar un Ajuntament, ha de ser una cosa molt seriosa, responsable i d’una gran dedicació, pel que no veiem malament que un Alcalde tingui un bon sou.
Els esquemes cauen al terra però, quan es fa pública la informació de que hi ha regidors i fins i tot alcaldes, que simultàniament ocupen altres càrrecs en entitats oficial i fins i tot, en entitats o empreses privades, perquè ens podem arribar a pensar, que tenint tants càrrecs, poden fer tanta feina, o és que no fan res en lloc?

El Tribunal de Cuentas, va fiscalitzar els comptes des de 2004 a 2010, i ha publicat un informe sobre el tema, posant com exemple un Alcalde a qui no identifica, que en l’any 2010 a més de ser Alcalde, tenia altres 44 càrrecs u activitats associades o no a l’Ajuntament. Ressalten també, que un tinent d’alcalde tenia 18 càrrecs en altres entitats i un regidor en tenia 32 més. 

Els càrrecs estaven en agrupacions de municipis, caixes d’estalvis e institucions de crèdit, consorcis, cambres de comerç, fundacions, mancomunitats, universitats, societats mercantils participades, societats mercantils no participades i per tant, totalment privades.

Altres a més de ser Alcaldes tenien un escó a les Corts de Madrid o en un Parlament Autonòmic.

Una de les conclusions del TdeC es que a l’any 2010 i per tant en plena crisi, hi havien 36 Alcaldes que cobraven més que el president del Govern, Zapatero, i 306 Alcaldes que cobraven més que un ministre del Govern. Posen en evidencia, la manca absoluta de límits que ha existit durant anys en les retribucions dels Alcaldes i Presidents de Diputació.
Com a mostra, diu que al 2010, el president de la Diputació d’Alacant, José Joaquim Ripoll, tenia un sou de 141.000 euros.
El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogue, cobrava 138.000 euros. L’alcalde de Zaragoza, Juan A Belloch, 121.000.
L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, 116.000. L’alcalde de Alcalá de Henares, Bartolomé González, 112.000. L’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, 109.000. L’alcaldessa de València, Rita Barberá, 107.000. 

El Tribunal de Cuentas diu que hi ha hagut un total descontrol en la percepció de sous. Critica també, que siguin els propis Consistoris, qui en la primera sessió plenària de cada legislatura, es fixin els sous ells mateixos i insta al Parlament de Madrid, a que faci una reforma de la Administració Local, posant uns barems en matèria de retribucions màximes.

Al final, el TdeC reclama major transparència en l’apartat de sous en quan a càrrecs electes i càrrecs de confiança. Una reclamació aquesta, que de segur no agradarà al nostre alcalde, Àngel Ros, qui sembla no haver fet encara el curset de Transparència deguda.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]