miércoles, 17 de abril de 2013

Des de la meva finestra













Seguint l’exemple  


Oriol Pujol ha estat cridat a declarar davant el jutge pel cas de les ITV. La imatge més morbosa de la citació, va estar quan va ser rebut per un grup de persones al crit de “Prou corrupció”. Aquest va estar sens dubte, un moment amarg per un hereu destinat com estava, a heretar els honors, el poder i la cadira que el pare va ocupar durant vint anys.

El pare Pujol, també va tenir algun problema amb la justícia; a l’any 1984 començà el cas Banca Catalana, on Jordi Pujol havia estat com a membre del Consell d’Administració juntament amb 16 consellers més. La fiscalia sostenia que els consellers es van donar crèdits a ells mateixos per 12.700 milions de pessetes, uns crèdits que mai es van tornar i que van acabar en incobrables o fallits. Tot va ajudar perquè Banca Catalana fes fallida.
En aquesta ocasió l’advocat de Jordi Pujol va estar Piqué Vidal, qui desprès, arran del cas Pasqual Estevil, va acabar condemnat juntament amb Estevill, per suborns a empresaris, als qui ambdós exigien diners a canvi de no empresonar-los o de acordar la seva llibertat. Tot va acabar en 1986, quan la extingida Audiència Territorial de Barcelona, va exculpar a Jordi Pujol pel cas Banca Catalana, d’on va ser principal directiu abans de presidir la Generalitat. Volta una llegenda segons la qual, Piqué Vidal va influir decisivament en favor de la exculpació, en 33 del dels 41 jutges, doncs segons es diu, la majoria de jutges van exculpar a Pujol sense llegir els informes del Banc d’Espanya (tancats en un armari amb clau), que detallaven les irregularitats comeses per l’equip directiu.   

L’assumpte de Oriol Pujol, es remunta a unes escoltes telefòniques que estava fent la policia dintre una altre cas de corrupció, en aquestes escoltes judicials estaven seguin a un amic de Oriol, Sergi Alsina i allí és, en converses amb Pujol, on s’assabenten del cas ITV.

En la seva declaració, Oriol Pujol ha admès, que “va realitzar gestions per reorganitzar el mapa de estacions de ITV”, fins i tot, va justificar com d’interès públic les seves gestions sobre les estacions ITV. Va afegir que no tenia cap relació amb la societat Upprime, una de les empreses que havien de resultar beneficiades pel nou repartiment de estacions. Malgrat que, el jutge manté la tesi, de que Oriol Pujol anava a participar econòmicament en aquesta empresa. Va sobrar la demostració de cinisme, en dir que estava molt content perquè s’havia pogut explicar.

Però, acabarà sent els cas ITV, un altre cop, una opera bufa al estil del cas Banca Catalana, o veurem altres coses més serioses? 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]