viernes, 12 de abril de 2013

Des de la meva finestra


Primer concepte democràtic: la llei ha de ser complerta per tots

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha dictat una sentencia que no deixa lloc a interpretacions tendencioses, respecte a l’anterior sentencia del Tribunal Suprem, en el sentit de que “l’ensenyança ha de ser impartida en les dues llengües oficials de forma proporcional i equilibrada”. Aquesta agradi o no, és la legalitat establerta per aquests dos tribunals i la Generalitat ho sap, digui el que digui la consellera Rigau.

La sentencia es tindrà de complir, però els nens o les famílies que van recórrer la negativa per escolaritzar-se en castellà, ja estan fora de temps, ja han estudiat en català. Ara la Generalitat es nega a complir la sentencia un altre cop, quan Mas va dir en campanya electoral, que les lleis estan per ser complides... en que quedem?

Si ara les famílies demanen la execució de la sentencia, la Fiscalia haurà d’instar un expedient per inhabilitar com a càrrec públic a la consellera Rigau. I aleshores quin paper faran?

Crec que des d’un primer moment, aquest enfrontament va estar una total inutilitat, una farsa electoral, que per força havia d’acabar malament.
Una postura més racional va estar la que van adoptar al país basc, on per no topar amb sentencies com aquestes, van acordar una escolarització amb percentatges, de basc i castellà.
Aquí encara falta contemplar el factor econòmic, perquè: quant ens ha costat al erari públic tot aquest llarg procés judicial?  Quan uns polítics que estaven al Govern de la Generalitat, van encetar aquest procés, van preguntar si els contribuents estàvem disposats a pagar aquestes despeses, o és que pel contrari, es pensen que pel fet d’aconseguir el govern a traves de unes eleccions o uns pactes, tenen carta blanca per a fer tot el que vulguin?

A tot l’expressat hem d’afegir ara, el paperot que farà la Generalitat: demostrarà que s’ha resistit fins l’últim moment, però no s’ha comportat ni d’una manera dialogant ni molt menys, d’una forma respectuosa amb la llei.

Y queda una altra qüestió que no és menor: si nosaltres hem de pagar el IRPF, per exemple, perquè hem de complir la llei, com és que la Generalitat no la vol complir? 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]