lunes, 11 de marzo de 2013

La Tira

Els governants també estan obligats a complir la llei

Estem vivint uns temps difícils, en els quals la incertesa ve a ser el valor social més interioritzat. En els que s’ha perdut tota previsió de futur. En els que més que mai, el que està per venir resulta tant imprevisible, que ni una bruixa amb la seva bola de vidre, pot llegir el futur i encertar-lo, ni tant sols en un percentatge mínim.

L’acció de govern dels nostres polítics està supeditada en tot moment, a la austeritat extrema que mana la canceller alemanya. El que pot arribar passant, tal i com es dona en certs sectors jerarquitzats, en el sentit de que quan una ordre arriba al destinatari final, ha estat augmentada unes quantes vegades, fins i tot els estadistes europeus confessen que s’han passat de mida amb tanta austeritat. Malgrat tot, els nostres governants s’entesten en aplicar-nos l’austeritat i retallades en tot, excepte en el pagament d’impostos, ja siguin impostos directes o indirectes, per exemple multes de trànsit. Els serveis als ciutadans han estat tots retallats, mentre els impostos han estat tots augmentats, la qual cosa suposa un gran desnivell bastant sospitós. Els nostres governants permeten i alimenten aquest desnivell tot i obligant-nos a complir les lleis i normatives baix amenaça de sanció. El que no sabem és si ells, que ens obliguen i sancionen, compleixen també les lleis o si per contra no ho fan.
Tindrem que organitzar-nos i exigir que ens demostrin si certament compleixen ells les lleis. Per començar ens podríem adreçar als governants municipals, que són qui ens cobren i exigeixen tots els elevats impostos municipals. Podem començar per exigir-los que ens diguin si compleixen la llei, per exemple, compleixen amb el requisit legal de fer les preceptives declaracions de incompatibilitat i bens? Doncs seria molt greu, que qui ens exigeix complir la llei no la compleixi. Els governants també estan obligats a complir la llei, en aquest cas ho podríem començar a demanar als regidors del nostre Ajuntament.

Ens basem en certs article de lleis en vigor, i afegim un model per sol·licitar-ho on només cal ficar les dades de cadascú que ho vulgui demanar.
-------------------

Ley 7/1985, de 2 de abril, reguladora de las Bases del Régimen Local.  L’article 75/7, diu:

“Todos los miembros de las Corporaciones Locales formularán declaración sobre causas de posible incompatibilidad y sobre cualquier actividad que les proporcione o pueda proporcionar ingresos económicos. Formularán asimismo declaración de sus bienes patrimoniales. Ambas declaraciones efectuadas en los modelos aprobados por los plenos respectivos, se llevará a cabo antes de la toma de posesión, con ocasión del cese y cuando se modifiquen las circunstancias de hecho. Tales declaraciones se inscribirán en sendos Registros de Intereses, constituidos en cada Corporación Local.
---------------------------
Real Decreto 2568/1986, de 28 de noviembre, por el que se aprueba el Reglamento de Organización, Funcionamiento y Régimen Jurídico de las Entidades Locales. L’article 30/2, diu:

Todos los miembros de la Corporación tienen el deber de formular ante el Registro, declaración de las circunstancias a que se refiere la Ley”
-----------------------
Decret 261/1992 de 24 de novembre (Generalitat de Catalunya). L’article 6, diu: 

“El Registre d’Activitats i Interessos és públic, i per accedir-hi cal que els interessats motivin el seu interès en consultar-lo i omplin un imprès de sol·licitud”.

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]