miércoles, 27 de marzo de 2013

Des de la meva finestra


Un forat que no forma part d’un formatge

Per segona vegada en tres anys, la Generalitat ha de aplaçar els pagaments compromesos amb les farmàcies. Estan aplaçats també, els pagaments a concerts sanitaris i educatius, pagues extra de funcionaris, convenis amb el tercer sector i amb la dependència.  Aquests compromisos, en gran manera incomplets,  no han aconseguit però, parar el propòsit de mantenir en funcionament els seus altaveus propagandístics a càrrec del contribuent.
La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) propietària del cinc canals de televisió autonòmica, TV3, 3/24, C33/Supert3,Sport 3, TV3 HD y Catalunya Radio.

Entre 2007 y 2012, i per tant ja en plena crisi, el Govern català va destinar en diner públic 3.000 milions d’euros, malgrat tot, els comptes de la CCMA no semblen equilibrar-se, la caiguda d’ingressos i els elevats costos estructurals de l’ens no es compensen amb les subvencions milionàries de la Generalitat.
L’any passat la CCMA va tancar l’exercici amb un dèficit de 7,5 milions d’euros.
De totes maneres, la precària situació del seu balanç, no ha estat motiu per a seguir mantenint una estructura de despeses insostenible.
La Generalitat ha optat per mantenir l’estructura de la Corporació amb una plantilla sobredimensionada. Al 2010 tenia 1.933 treballadors, ara en té 2.600. Una xifra molt elevada, si tenim en compte de que les cadenes nacionals com Telecinco en té 1.100 en total i Antena 3, en té 1.900.
A l’actual plantilla de la CCMA es destina 153 milions d’euros.

A més podem afegir, el que diu l’informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya sobre els comptes de la Generalitat, tenia al 2006, unes depeses compromeses a exercicis futurs per valor de 25.543 milions d’euros, mentre que al 2010 tenia 79.502 milions.

Malgrat aquesta insostenible i ruïnosa situació econòmica, la Generalitat continua mantenint el forat de la CCMA, incrementant les despeses a futur, mentre ens retalla serveis bàsics pels ciutadans com poden ser en Sanitat, Educació i Dependència.  Sembla que la capacitat propagandística, estigui abans que el benestar dels ciutadans. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]