martes, 19 de marzo de 2013

Des de la meva finestra


El circ dels confosos  

Ens tindríem de remuntar als anys en els que manava el franquisme, per trobar al catalanisme en una situació tan feble com està actualment. I als embolics legals i ètics que tenen els de CiU, s’hi afegeix el fantasiós Junqueras, qui sembla tenir molt clar el seu full de ruta: donar-nos a tots lliçons de moralitat, malgrat que alguns militants del seu partit, li critiquen alguns comportaments. Si s’acabessin confirmant aquestes critiques, ens trobaríem un cop més, davant un personatge, típic de la picaresca política  espanyola, doncs existeix el convenciment ciutadà, de que només, els qui tenen “mans netes” (com deia Carot), ens poden donar lliçons d’ètica. Els que no tenen una conducta exemplar, no.

La bandera del antipujolisme, fa anys que se la disputen entre ICV i ERC, i sovint se’ls veu immersos en una pugna per demostrar qui dels dos, és més antipujoliste, sense adonar-se’n de que als ciutadans, el que realment ens importa, és la solució als nostres problemes d’atur, de sanitat, de seguretat ciutadana, de seguretat jurídica i respecte a la llei, d’educació, de llibertat, etc.

A tota aquesta representació assisteix un atònit PSC que encara no té una idea pròpia de Catalunya. Mentre es continua preguntant, si és germà, cosí, o conegut del PSOE, veu alarmat com els votants que li eren fidels marxen ara cap el PP, que sí sembla tenir una idea clara del que vol per Catalunya. Els populars estan prenen embranzida, tot i que, en les últimes eleccions, les enquestes els hi donaven uns resultats molt menors.

Queda ben clar, que actualment a Catalunya, l’ombra que planeja per sobre la majoria de partits, resulta ser la d’una confosa desbandada, mancada d’una direcció assumida, que indiqui a tothom on ha de situar-se cadascun d’una forma inequívoca. Estem en un estat de la confusió, provocat per la corruptocracia i alimentat pels interessos.

En mig de tot això, apareix Duran Lleida, en el seu etern paper de bon xicot i dissimulador oficial, a qui no cal ni recordar, que a Unió també estan esquitxats, i no poc. I Duran pot parlar de figues verdes o madures, i fins i tot, fer veure que ell pertany a un partit al marge de tot, però CiU s’està enfonsant electoralment parlant. Ignoro si a CiU en són conscients de tot això, però em sembla que al PP de Madrid, tenen per ben segur que el catalanisme flaqueja com mai, ja que no sembla possible un nou tripartit o multipartit, doncs d’una banda, es veu la mancança de generositat en vers els ciutadans de Catalunya, i d’una altra, hi ha encara uns quants personatges tripartits, que encara es senten ofesos i escaldats per una etapa anterior.      

En definitiva, mentre a Catalunya continuen fent càbales acusatòries sobre l’extint tripartit, tot i disputant-se entre tots l’espai convergent identitari, a Madrid sentint-se enfortits, estan obrint un procés unificador. Un cop més, sembla fer-se realitat allò de l’avarícia trenca el sac.
Fins i tot, vam tenir un president de la Generalitat que ens va acusar als ciutadans de tenir  “desafecció” cap la classe política, una opinió que no va fer més que expressar i il·lustrar la seva ignorància de president patata. Montilla encara no s’ha adonat de que als ciutadans, el que realment ens importa, no és privilegiar als nostres governants, sinó la solució als nostres problemes d’atur, de sanitat, de seguretat ciutadana, de seguretat jurídica, d’educació, de llibertat, etc. Això Montilla ja no ho aprendrà mai i Mas sembla anar pel mateix camí.  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]