martes, 5 de marzo de 2013

Des de la meva finestra


Quan s’obre el clavegueram 

Hi ha dues publicacions britàniques que estan considerades com la biblia del capitalisme: el Financial Times i el The Economist, ambdós van publicar fa ben poc, uns articles en els que es deia obertament, que les institucions espanyoles presenten símptomes de putrefacció. No els hi falta raó. El que no diuen, és que la hipocresia sol amagar sempre les seves faltes. Vull dir, que pel que anem veien, els corruptes somien amb les illes Caimán, Jersey, Bermudas, Gibraltar y Vírgenes. Tots aquests territoris britànics, són famosos perquè en ells hi estan instal·lats paradisos fiscals i de tal particularitat no en diuen res.
El que no és cap especulació, és que no existeix corrupte sense corruptor, i els paradisos fiscals ajuden als corruptes, amagant diners de les seves rapinyes.

La hipocresia és tant majúscula, que fins i tot, alguns d’aquest crítics, simulen nàusees davant la forta pudor que ofega al país, ara que les clavegueres flueixen a cel obert, quan fins fa un temps les aigües fecals de certs estaments públics, corrien de forma subterrània i socialment no es sentia la pudor. És possible fins i tot, que alguns d’aquests hipòcrites, pugessin ser considerats tan corruptes com aquells que agafen els diners, doncs a la fi i amb el seu silenci, alguns semblen haver estat els seus còmplices necessaris. 
En tot cas, quan s’obre el clavegueram, la forta pudor ofega al veïnat i per tant, no es pot dissimular mirant cap un altre costat.

La corrupció s’ha de castigar, controlar i evitar, però segurament la clau de tot, estigui en abandonar la hipocresia. Primer de tot ens hem de preguntar, si hi ha alguna cosa que el diner no pugui comprar. Desprès hem de tenir molt present, que existeixen molts artistes de la mentida i l’engany, o moltes persones que són tramposes per naturalesa.

La forta pudor de la claveguera, ha de servir per gravar a foc en l’imaginari popular, una total intolerància cap el  clavegueram social, cap el saqueig dels tramposos que paguem entre tots.   

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]