lunes, 25 de febrero de 2013

La Tira


Les dues vares municipals de mesurar
En tot país civilitzat, existeixen unes normes o lleis, iguals per a tots, a fi i efecte de que hi hagi una certa igualtat, que ve a ser com una premissa obligada en un sistema democràtic. Si tots no estan obligats a complir les mateixes lleis, només pot suposar que estem en un sistema totalitari, disfressat de democràcia.
A que ve aquesta proclama que sembla tindríem tots de tenir assumida? Doncs ve, a que si estem atents al funcionament de l’Administració, veurem alguns indicis, que diuen clarament, que la llei no es ve complint amb punts i comes.

Tenint en compte que l’article 6/2 del Real Decreto 2568/1986, diu: Los Presidentes y miembros de las Corporaciones Locales gozan, una vez que hayan tomado posesión de su cargo, de los honores, prerrogativas y distinciones propios del mismo que se hallen establecidos en la Ley del Estado o de las Comunidades Autónomas, y están obligados al cumplimiento estricto de los deberes y obligaciones inherentes a aquel”.
Tenint en compte que l’article 52/1 de la Ley 30/1992, diu: Para que produzcan efectos jurídicos las disposiciones administrativas habrán de publicarse en el Diario oficial que corresponda”.

Aleshores entenem, que el president de la Corporació Local, es a dir el nostre alcalde, Àngel Ros, ve obligat a complir les lleis en vigor, totes les lleis vigents, inclòs l’article 52/1 de la Llei 30/1992, per tant, les decisions de la Corporació Local o els Decrets d’Alcaldia s’han de publicar correctament en temps i forma. I si no li sembla bé publicar-ho, doncs miri, sempre pot dimitir i deixar l’Alcaldia a un altre alcalde que vulgui complir la llei.

Pot passar, que alguna vegada al publicar en el Butlletí Oficial de la Província, hi hagi un error, que per suposat desprès s’ha d’esmenar a la major brevetat possible. El que critiquem, és que hi hagi tants errors: si mirem el BOP número 7 de l’any en curs, veurem que rectifica una errada, però és que en el BOP següent, és a dir el número 8, torna a rectificar una altra errada. Tal vegada el més greu, sigui la irregularitat legal que demostra el BOP número 1 de 2013, quan en la pagina 19, publica un edicte de data 21 de desembre, segons el qual, en data 1 de gener de 2013, es fa públic, que dels dies 27 al 30 de desembre de 2012, l’alcalde delega les funcions d’Alcaldia en Marta Camps, i que pel dia 31 de 2012, ho fa en Rafael Peris.  
Es a dir, amb la llei a la mà, ni Camps, ni Peris, podien haver ocupat la delegació d’Alcaldia, sense haver-se publicat al BOP prèviament el decret del 1 de gener. 

Senyor alcalde Ros, com ho porta vostè tot això?  Tot ho porta d’igual manera? Aleshores perquè ens multen amb total rigorositat a la zona blava, o per tenir el cotxe mal aparcat, amb la raó de que s’ha de complir la llei?
Què passa, que els Veïns de Lleida hem de complir la llei al peu de la lletra i vostè no?  No li dona vergonya aquesta situació? 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]