lunes, 18 de febrero de 2013

La Tira

  
¡Viatgem a Madrid, que paga el poble!

Vegem un relat que explica un viatger: A primers de mes, vaig tenir d’anar a Madrid per resoldre uns tràmits, aleshores vaig encarregar un bitllet a l’AVE, ja que no és possible anar-hi amb cap més altre tren.
A primera hora del mati, estava esperant el tren a l’andana. Quan anàvem a pujar, vaig veure a dos senadors lleidatans: ambdós van pujar als vagons classe Turista i per tant, la més econòmica (tal i com vaig fer jo, 120 euros, anada i tornada), un va pujar al vagó 4 i l’altre al 8.
Però no tots els viatgers de l’andana, van pujar als vagons de classe Turista, van haver tres persones conegudes (o que surten molt als diaris), com són, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la regidora d’Economia, Montse Mínguez i el director del Parc de Gardeny, Josep Clotet, que van pujar a classe Club i per tant, al vagó més car del tren.

I què va passar a la tornada?  Doncs que el trio d’anada, es va convertir amb quartet de tornada, ja que s’hi va afegir la diputada Tere Cunillera, amb maleta vermella a la mà inclosa. Tots quatre van pujar una altra vegada al vagó de classe Club.

En arribar a Lleida, davant l’estació del tren, els estava esperant un automòbil blanc de la Guardia Urbana, amb vidres tintats, al que van pujar els quatre viatgers (maleta vermella inclosa). 

És a dir, els qui ens han portat a aquest escenari dantesc de penúries econòmiques i d’austeritat, sobre tot d’austeritat, són els que ara van a Madrid amb l’AVE, però compte, ells no viatgen amb l’austeritat que prediquen, sinó que van amb el bitllet més car. ¡És clar, com que paga el poble!
El viatger anònim es pregunta: Si s’haguessin de pagar el bitllet de la seva butxaca, també anirien en classe Club?

Entenem i recolzem la queixa del viatger. També ens preguntem el perquè, han de fer servir un cotxe de la Guardia Urbana per anar fins a casa seva, mentre els altres viatgers van tenir d’agafar el transport públic. És que potser, el transport públic del quartet, són els automòbils de la Guardia Urbana?
Què són tants privilegis? 

El que no poden negar, és que es comporten amb una prepotència fastigosa. De veritat es creuen socialistes? No serà que només són uns aprofitats o uns “socios-listos”?

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]