jueves, 21 de febrero de 2013

Des de la meva finestra

  
El mercadet dels informes, o dels "James Bond" catalans
  
Si tal com diu la Policia Nacional, en els registres fets 
a les dues seus de Método 3, han confiscat documentació com per omplir deu furgonetes, això vol dir que al menys tindran, si més no, molta feina a llegir. Altra cosa seria, que la Policia publiqués tots els informes i gravacions delictives que allí hi ha. De segur que ens emportaríem unes sorpreses que ara ens semblen impensables.   
El mon dels espies ha existit sempre, altra cosa és, que es demostri que teníem a prop, una xarxa organitzada d’espionatge polític i ciutadà. Per tant, si algú li pagava una certa quantitat, aquesta empresa es dedicava a espiar a qui fes falta.
Les alarmes van saltar dintre el cercle polític, quan van arribar a la conclusió de que tots podien haver estat espiats. I el més greu de tot: a mans de qui podien haver anat a parar, o anirien a parar aquells expedients?

Quan la major part dels grups polítics s’han posat les mans al cap en saber-ho, vol dir que al menys tots aquests, tenen alguna temença, alguna intranquil·litat, o pensen en algun drap brut que no volen ensenyar.

Que l’espionatge només es fa per acovardir i pressionar si s’escau, al espiat, no hi ha cap dubte. Però compte: l’espiat, tant pot ser l’adversari polític com el propi company de partit.
Quines confessions tant inconfessables hi poden sortir per allí? Perquè es clar, si fossin converses o assumptes intranscendents, ningú tindria el menor temor. I no ha estat aquesta la situació que s’ha donat, sinó tot al contrari.

En tota aquesta situació de espionatge barroer de tebeo, protagonitzat, tant per l’empresa detectivesca, com per tots aquells que encarregaven informes, i fins i tot, els que anaven per allí comprant els informes que li interessaven de tot l’estoc que tenia l’empresa, hi ha un denominador comú per part de tots els implicats: diners.

Desprès d’aquesta patacada, la classe política del país, es veurà abocada a parlar d’idees i de doctrines, però també es veurà abocada a fer una regeneració, una regeneració que pot ser real o simulada. Però corren el perill, de que els votants (que en general, som el mateix que els contribuents), continuem estant perplexos, en haver arribat últimament a la conclusió, de que fer política es igual a fer negocis. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]