lunes, 14 de enero de 2013

La Tira


Molts vots captius Pressupostats

Sembla que el Govern Rajoy està disposat a posar una mica d’ordre en el mon de l’Administració local. A veure si deixen d’anunciar-ho tantes vegades hi ho fan, que ja va sent hora, de que algú posi una mica de seny en aquest sector, on sembla que alguns estan exercint com si fossin uns cacics de la democràcia.

Segons van anunciar fa poc, la reforma suposaria l’obligació per les CCAA i els ajuntaments, de tenir una estructura administrativa bastant més transparent. Als ciutadans ja ens va bé això, però que ho facin de seguida, que no esperin més.

Un altra aspecte de la reforma anunciada, seria que els inspectors d’Hisenda poguessin fiscalitzar aleatòriament, els contractes de l’administració local. També sembla una bona mesura, encara que posats a fer, seria molt millor que poguessin avaluar tots els contractes que creguessin convenients.

La reforma entra desprès en l’apartat de personal, es a dir, el tancament d’organismes u empreses públiques que es considerin inútils. No ens agrada gens, que s’envií més persones cap l’atur quan ja n’hi ha massa, però si les empreses són inútils, per a que les volem?
És clar que aquí, es poden sentir molestats els cacics, ja que és freqüent en aquestes empreses u organismes, que estiguin col·locats militants o gent propera al partit governant. I aleshores que els hi diran? Com quedarà aleshores el vot captiu que resulta d’aquests llocs de treball innecessaris?

D’altra banda, diuen que també tocaran l’apartat de personal de les entitats locals, pel que fa a interins i laborals. Per suposat que aquí entra de nou en escena la figura del vot captiu.
Per posar exemple d’aquest apartat, només cal veure com està el cens de personal en l’Ajuntament de Lleida: quan era alcalde Siurana, hi havia treballant a l’Ajuntament 900 persones, però és que ara sent alcalde el Ros, ni han 1600.
I per tenir una noció del que estem dient, hem de saber, que en l’any 2009, les depeses per personal de l’Ajuntament de Lleida, va estar del 32% del Pressupost General. Al 2010 van ser del 35,5%, però al 2011, van arribar al 41% del Pressupost General.

Ens preguntem: és sostenible aquesta despesa de personal, o penseu que els lleidatans tenim d’anar suportant fortes pujades d’impostos, perquè algú pugui anar endollant gent de la seva a l’Ajuntament de Lleida, es a dir, vot captiu que paguem entre tots. És sostenible això? 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]