martes, 8 de enero de 2013

La Tira


El fantasma de la Llotja
  
Es famosa una novel·la portada desprès al teatre i al cinema, anomenada “El fantasma de l’Opera”, l’argument on es barreja el misteri, el terror i la tragèdia, ve a ser poc més o menys, un home misteriós que té atemorida l’Opera de París i que es fa notar, per atreure l’atenció d’una jove cantant, a la que diu estimar.  

El teatre de la Llotja no té el “glamour” que pot tenir l’Opera de París, però déu n’hi do, quins misteris deambulen per dintre dels seus passadissos!  No s’ha vist encara un home misteriós guaitant des de les raconades o des del darrera d’una cortina, però diuen que a altes hores de la nit, es senten unes veus tenebroses, que aparentment no semblen venir d’enlloc, però que pregunten i sempre pregunten: Què ens passarà?  Què ens passarà?  Què ens passarà? 

Consultada una vident sobre el particular, va arribar a la conclusió de que poden ser remordiments en pena que estan impedits de sortir a la llum. De fet, per qui cregui en el mon fantasmagòric, tot aquest misteri pot tenir el seu significat, però fins i tot pels que no creiem en aquestes coses, tot en la Llotja ve a ser com un misteri en estat pur.
Encara no hem entès, com es poden pagar 49,5 milions d’euros, per una parcel·la on es diu que faran dues torres, perquè amb la venda d’aquests pisos es recuperarà el cost de solar. Les torres no s’han fet i per tant no s’ha pogut recuperar els 49,5 milions d’euros. I ja que l’empresa adquirent del solar estava en l’àmbit de Caixa Catalunya, hem de pensar que qui va pagar, va ser aquesta Caixa? 
Però es van pagar realment els 49,5 milions d’euros, o pel contrari els anem pagant anualment els lleidatans a algunes constructores, en forma de contractes d’obra pública imaginaria?  Aquest és un gran misteri, malgrat que, l’Alcalde hagi dit en algunes ocasions, que la Llotja no ha costat un euro als lleidatans. Home, també podríem pensar, que un euro no, però ens pot acabar costant uns quants milions d’euros? 

D’altra banda, l’alcalde Ros és a la vegada, president de la Corporació Municipal, president de la Fundació la Llotja i president de la Fundació Paisatge Urbà. No té massa presidències aquest alcalde?

És cert, que cada any es destina des dels Pressupostos General de L’Ajuntament de Lleida, uns 290.000 euros a Llotja Agropecuaria Mercolleida? On van a parar aquests diners finalment?
Perquè a més, hem de preguntar una altra cosa: en aquest import inicial dels 49,5 milions, esta inclòs el mobiliari o aquest va requerir un pressupost apart? En altres paraules. Fet i fet, tot aquest teatre quant costa i en tot cas, quant ens costarà?

Un altre petit misteri, és saber si la Llotja s’està autofinançant, i si no és així, quan ens costa el manteniment anual?  Perquè hem vist publicat i sabem de gent dels pobles, que venien a les actuacions amb entrades regalades. I aquí podem preguntar: El transport amb autobús des dels pobles, també era regalat?

Es veu que ara les veus tenebroses, comenten que s’estan buscant per allà dintre dos milions d’euros que per allí s’han traspaperat. Pot ser cert això?

I una altra cosa: s’han fet auditories independents de la marxa econòmica de la Llotja i tot el seu entramat, incloent-hi la construcció, les fundacions (La Llotja, Paisatge Urbà) i Llotja Agropecuaria Mercolleida?   

No hi ha respostes per unes preguntes tant simples, qui sap si es per això, que les veus neguitoses es pregunten pels passadissos de la Llotja:  Què ens passarà?  Què ens passarà?  Què ens passarà?  

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]