domingo, 16 de diciembre de 2012
La Bona Cuina
La Bona Cuina, és un espai de receptes que us oferim per gentilesa de l’AVV Cappont, provades i experimentades en el seu Curs de Cuina, impartit per la mestra cuinera, Magda García.TRONC DE NADAL
Ingredients planxa:
4 ous
8 cullerades de
sucre
4 cullerades de
farina
1 cullerada de
llevat
2 cullerades
rases de cacau pur
Paper sulfuritzat
per la safata del forn
Preparació:
Separeu els rovells de les clares. En un vol, bateu les clares amb un
pessic de sal, fins que estigui a punt de neu.
En un altre vol, bateu els rovells amb el sucre fins que ens quedi una
consistència blanquinosa. Afegiu-hi la farina, el llevat i el cacau, fins que
quedi tot ben barrejat.
Incorporeu les clares molt suaument, fins que us quedi tot ben barrejat.
Aboqueu la pasta damunt del paper, alliseu-la fins que quedi tota d’un
mateix gruix i la poseu a coure al forn uns 10 minuts a 180º.
Un cop cuita, la enrotlleu amb un altre paper i un drap humit, con si fos
un caneló llarg i el deixeu refredar.
Ingredients
farciment:
500 gr. de nata per muntar
4 cullerades de sucre fi
4 cullerades de cacau pur
Preparació:
Posarem la nata en un vol ben
fred, que haurem posat al congelador uns minuts, anirem muntant la nata,
afegint-li el sucre i a continuació el cacau.
Quan estigui tot ben barrejat,
anirem a farcir la planxa de xocolata, que ja tenim preparada, descargolarem i
omplirem amb la trufa preparada.
Enrosqueu la planxa con si
forméssiu un braç de gitano, talleu les dues puntes i reserveu els dos trossos
per fer els nusos.
Ingredients de la
cobertura:
200 gr. de xocolata de cobertura
50 gr. de mantega
Preparació:
Fonem la xocolata de cobertura,
trossejada al bany maria i quan estigui quasi fossa, li afegim la mantega a
trossets, remenarem fins que estigui ben fina i amb la mateixa pala anirem
posant la cobertura a sobre la planxa anirem pintant tot el tronc. Col·locarem
les dues puntes tallades, de manera que semblin nusos del mateix tronc. Els
pintarem.
Deixarem refredar una mica i amb
una forquilla li farem unes estries con si fos l’escorça d’un arbre.
Podeu decorar amb motius
nadalencs i espolsar a sobre una mica de sucre fi, con si fos nevat.
El deixarem refredar unes hores
a la nevera, per tal de que s’endureixi la cobertura per quan el vulguem servir.
Etiquetas: laboncui037
Suscribirse a Entradas [Atom]