domingo, 16 de diciembre de 2012






La Bona Cuina 

La Bona Cuina, és un espai de receptes que us oferim per gentilesa de l’AVV Cappont, provades i experimentades en el seu Curs de Cuina, impartit per la mestra cuinera, Magda García.

TRONC DE NADAL 













Ingredients planxa:
4 ous
8 cullerades de sucre
4 cullerades de farina
1 cullerada de llevat
2 cullerades rases de cacau pur
Paper sulfuritzat per la safata del forn

Preparació:
Separeu els rovells de les clares. En un vol, bateu les clares amb un pessic de sal, fins que estigui a punt de neu.
En un altre vol, bateu els rovells amb el sucre fins que ens quedi una consistència blanquinosa. Afegiu-hi la farina, el llevat i el cacau, fins que quedi tot ben barrejat.
Incorporeu les clares molt suaument, fins que us quedi tot ben barrejat.
Aboqueu la pasta damunt del paper, alliseu-la fins que quedi tota d’un mateix gruix i la poseu a coure al forn uns 10 minuts a 180º.
Un cop cuita, la enrotlleu amb un altre paper i un drap humit, con si fos un caneló llarg i el deixeu refredar.

Ingredients farciment:
500 gr. de nata per muntar
4 cullerades de sucre fi
4 cullerades de cacau pur

Preparació:
Posarem la nata en un vol ben fred, que haurem posat al congelador uns minuts, anirem muntant la nata, afegint-li el sucre i a continuació el cacau.
Quan estigui tot ben barrejat, anirem a farcir la planxa de xocolata, que ja tenim preparada, descargolarem i omplirem amb la trufa preparada.
Enrosqueu la planxa con si forméssiu un braç de gitano, talleu les dues puntes i reserveu els dos trossos per fer els nusos.

Ingredients de la cobertura:
200 gr. de xocolata de cobertura
50 gr. de mantega

Preparació:
Fonem la xocolata de cobertura, trossejada al bany maria i quan estigui quasi fossa, li afegim la mantega a trossets, remenarem fins que estigui ben fina i amb la mateixa pala anirem posant la cobertura a sobre la planxa anirem pintant tot el tronc. Col·locarem les dues puntes tallades, de manera que semblin nusos del mateix tronc. Els pintarem.
Deixarem refredar una mica i amb una forquilla li farem unes estries con si fos l’escorça d’un arbre.

Podeu decorar amb motius nadalencs i espolsar a sobre una mica de sucre fi, con si fos nevat.

El deixarem refredar unes hores a la nevera, per tal de que s’endureixi la cobertura per quan el vulguem servir.

Que aprofiti. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]