jueves, 27 de diciembre de 2012

Des de la meva finestra


“Tot és culpa dels de Madrid”
Fa pocs dies, s’ha sabut que la Generalitat de Catalunya acumula quatre mesos d’impagament a les 800 escoles concertades que hi ha a Catalunya.
Les escoles denuncien que el deute acumulat arriba ja als 36 milions d’euros (5.900 milions de les antigues pessetes), en despeses de funcionament  com poden ser aigua, llum, telèfon, manteniment, etc.

El deute de la Generalitat, no afecta al professorat, que depenen de la pròpia Generalitat, però anuncien que es podrien aplaçar pagaments a personal no docent i remarquen que un retràs com aquest mai s’havia conegut abans, ni en els Governs dels presidents Tarradellas, Pujol, Maragall, ni en el de Montilla. 

Un representant del sector afectat, ha anunciat que finalment, la Generalitat els ha dit, que abans del 31 de desembre els hi podria pagar el deute corresponent al mes d’agost?  Molt bé, suposant que així sigui, quan pensen abonar els altres tres mesos pendents?

Arribats a aquest punt, ens preguntem a que es deu destinar el pressupost de la Generalitat del Govern Mas, perquè és innegable, que les passades eleccions innecessàries, inútils, problemàtiques i no enteses per la majoria dels catalans (si atenem als resultats electorals), ens han costat 30 milions d’euros. I assenyalem que amb aquest import es podia haver fet dues coses a la vegada, no fer unes eleccions, que ni els observadors internacionals diuen entendre i a la vegada, destinar aquests 30 milions d’euros, a pagar el deute a l’ensenyament en les escoles concertades de Catalunya.
Aquí ens preguntem: per part del president Mas, que deu de ser per ell més important, unes eleccions de  fantasia, o el bon funcionament de les escoles?  Un representant del sector, sospita que Mas, prefereix la primera opció, ja que intueix que el president així ho ha demostrat amb els fets.

A la reivindicació s’han afegit professors que s’han manifestat a Barcelona en contra de les retallades de sou, ja que diuen haver perdut el 24% de poder adquisitiu i la paga extra de Nadal que bé a ser uns 2.000 euros de mitjana.

Naturalment, que el president Mas, no contesta a cap d’aquestes preguntes, ell només sembla estar compromès amb la seva Independència i tot el demés sembla que no l’interessa, es a dir, el deute acumulat de 36 milions amb les escoles concertades, no sembla representar per a ell una preocupació, simplement no hi ha diners i no es paga, però es clar, ens preguntem perquè no s’han eliminat les empreses públiques de la Generalitat, ni els automòbils oficials, ni les ambaixades, ni les diputacions, etc.?

Naturalment, que se’ns pot dir que tot aquest estat de coses,  és culpa dels de Madrid. Aquí davant aquests situacions, ja estem acostumats a sentir com ens canten sempre la mateixa cançoneta oficial, segons la qual el que ens diu contínuament, el Sr. Mas, és que “Tot és culpa dels de Madrid”.
Per cert, li voldria preguntar al Sr. Mas, si totes les informacions referent a les seves finances personals i les de la família Pujol, que el diari El Mundo publicà, són tergiversacions i culpa dels de Madrid, o és que són informacions verídiques, com el deute dels 36 milions a les escoles concertades? 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]