martes, 18 de diciembre de 2012

Cartes al Director

La carta impublicada 

(Senyor Director, li faig arribar una carta que ha estat impublicada pels tres diaris locals de Lleida. A pesar dels dies transcorreguts i rebutjant donar-me cap explicació, malgrat haver-la demanat, cap dels tres diaris a volgut publicar-la.

Jo pensava, innocent de mi, que la censura en aquest país s’havia acabat amb la mort de Franco, però veig que no és així.)


La Sra. Arderiu i el barri de Cappont


Benvolguda senyora,

Sóc soci de l’AV de Cappont des de fa molts anys, igual que tots els membres de la meva família i malgrat que no he nascut en aquest barri m’hi trobo molt bé, m’hi ha acollit molt bé i hi estic molt ben integrat, doncs ja fa més de vint-i-cinc anys que hi visc. Darrerament veig que el que vostè fa amb els membres de la Junta de la Associació de Veïns, posant-los-hi tots els impediments possibles per desenvolupar les seves activitats , no té nom, ho veig vergonyós i m’indigna  com a tots els que ens estimem aquest barri i ens sentim orgullosos de viure-hi.

Si vostè com a regidora de Participació Ciutadana, no reconeix a una entitat com una associació de veïns, com la màxima representació jeràrquica al barri desprès de l’Ajuntament , vostè no serveix per estar al davant de la Regidoria mencionada. I ho dic, perquè al Local Social de l’Associació, la seva Regidoria cedeix en ús exclusiu, una “sala polivalent” a l’Àrea de la Dona i no permet que la nova Junta de veïns hi pugui fer cap activitat, ni en els dies que la mencionada sala polivalent esta lliure. Vull que la gent sàpiga que el Local Social del barri, a la segona planta, la Junta de l’Associació de Veïns, només disposa en exclusiva d’un despatx que a tot estirar, arriba a uns deu metres quadrats, mentre que l’Àrea de la Dona disposa en exclusivitat i sota clau, en la mateixa planta, d’un despatx similar, d’un magatzem per a les seves coses i la sala polivalent, la resta són espais a compartir.

Conseqüència d’això, el passat dilluns a la Sala d’Actes que l’Associació de Veïns té assignada per a fer un taller de cuina, els assistents van haver de marxar de pressa i corrents, perquè l’Àrea de la Dona hi havia de fer una altra activitat, quan té molt més espais cedits que l’Associació de Veïns, i la sala polivalent aquest dia estava lliure, per tal causa, li comunico que van haver moltes protestes per part dels assistents i en aquest punt cal recordar, que  al barri hi ha altres entitats que només es representen a sí mateixes i disposen de locals socials, que el seu lloguer i manteniment paguem entre tots i no els han de compartir amb ningú.

També li recordo que vostè és la regidora del barri de Cappont i com a tal, té l’obligació, li agradi o no, de donar suport i recolzar a l’Associació de Veïns per raó del seu càrrec, i no en funció de si les altres entitats del barri li fan la pilota, l’adulen o li riuen més o menys les gràcies.
El barri ha de saber que vostè tot i ser la regidora del barri, el passar mes de juny als actes de la Festa Major que la Associació de Veïns va organitzar, malgrat estava convidada a tots, només va assistir a la proclamació de les pubilles, en canvi si que va assistir als actes que altres entitats del barri van organitzar, tot i que vostè sabia que tant l’Àrea de la Dona com el Col·lectiu Cultural ens van fer boicot i no van voler participar en res, sembla que vostè ja troba bé la poca cohesió social que hi ha al barri entre les entitats i en lloc de mirar de solucionar-ho, amb la seva actitud em dóna la impressió que ho fomenta, ho anima i ja ho troba bé.

No se si aquests impediments i el tracte que rep la Junta de l’Associació de Veïns, són fets de manera conscient o inconscient o bé rep ordres des de l’Ajuntament, llavors la cosa ja seria més greu, però cregui’m que la indignació que sentim molts veïns del barri és molt alta.
I per acabar li vull preguntar si aquest tracte tant discriminatori que rep la Junta de Veïns de Cappont, vostè seria capaç de fer-ho a les Associacions de Veïns de la Bordeta, Balàfia o Pardinyes?  I si la seva resposta és afirmativa, creu que les seves Juntes directives és quedarien amb els braços creuats i li ho permetrien?
Rebi una cordial salutació

Ramon Salla / Veí de Cappont

--------------------------------------------------
Nota de la Redacció: Les Cartes al Director aniran degudament identificades i no podran contenir insults, ni ser ofensives, en tot cas, no seran la nostra opinió sinó la del signant. En cap cas es mantindrà correspondència amb els autors. Les Cartes al Director es poden enviar a la nostra adreça: ilergeta386@gmail.com

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]