martes, 13 de noviembre de 2012

Opinió


ARA ÉS EL MOMENT

Fa uns mesos vaig preguntar públicament…On vas Esquerra?, el que em va costar més d’un menyspreu dins del meu propi partit i fins i tot la meva posterior baixa voluntària com a militant d’ERC.

Abans d’aquesta dolorosa decisió, perquè és el partit que m’estimo, vaig enviar una carta personal al President Oriol Junqueres, on li manifestava el meu pensament polític i la possibilitat de què el partit, a Lleida, patís un trencament principalment per l’elecció del nou president regional, que al meu humil entendre no és la persona que el partit necessitava en aquests històrics moments que està vivint el nostre país.

Per resposta vaig rebre una curta trucada telefònica d’en Junqueres, per a què concretés amb el seu secretari particular el dia i l’hora per una entrevista personal, i a hores d’ara encara espero assegut.

Els fets que s’han produït al partit a Lleida, han confirmat totes les meves temences. El nou president regional es va vendre la democràcia interna pel seu càrrec com després explicaré, i està portant al partit a la quota més baixa de militància i de participació social dels últims quinze anys. I això ho dic abans de les eleccions del proper 25 de novembre.

A l’assemblea de Guissona per la seva elecció, l’actual president regional en la seva intervenció va dir que ell no havia ocupat mai cap càrrec del partit, més tard ens hem assabentat que en un determinat moment era, al mateix temps, el president de l’executiva comarcal de la Noguera, conseller del Consell Comarcal de la Noguera, regidor de Torrelameu i director del Centre d’Estudis Porcins de la Diputació de Lleida, ubicat precisament a Torrelameu, anomenat pel a les hores President de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert.

Cal dir que les citades eleccions a president regional, a Guissona, la persona que al final va tenir un paper important en l’elecció  és l’actual cap de llista al Parlament de Catalunya, Josep Cosconera, que va anar casa per casa a buscar personalment els vots dels militants de Guissona pel Carles Comes actual president regional.

Al Jaume Gilabert ja li tornà el favor al sortir elegit com a diputat provincial en una votació de la comarca de la Noguera i no en una votació de totes les comarques que formen part del partit judicial de Balaguer.

Ara fa pocs dies li torna el favor al Josep Cosconera, que és elegit per l’executiva regional com a cap de llista al Parlament de Catalunya en detriment del Carmel Módol, que havia estat elegit per la comarca del Segrià per a formar part de la llista, candidat del Segrià que sempre era el triat perquè és la comarca que té major número de militants, concretament en Carmel Módol va treure tres vegades més de vots que l’escolli’t per l’executiva regional Josep Cosconera.

Al mateix temps fa uns mesos, l’executiva comarcal del Segrià va prendre l’acord del cessament de la coordinadora d’ERC al Consell Comarcal del Segrià, per pèrdua de confiança en la seva feina, acord unànime i democràtic de tota l’executiva comarcal que en Carles Comes ha impedit que es portés a terme, amb una actitud sectària i antidemocràtica que és la que està exercint en el seu mandat.

D’altra banda, els consellers comarcals que curiosament no són militants d’esquerra, també es neguen amb la complicitat del president regional, a complir l’acord de l’executiva comarcal de que als dos anys del seu nomenament, ha d’haver renovació de consellers per tal de generar més irradiació territorial i augmentar la participació de càrrecs electes d’ERC.

Fa mes d’un any el company i amic Gabriel Pena, alcalde de Serós, va ser inhabilitat per ocupar cap càrrec institucional del partit, acusat injustament de no haver complit amb la carta financera. És dir, ingressar part del seu sou institucional com a diputat provincial a les depauperades arques del partit, cosa que si va fer fins que es va adonar que li estaven fent el llit i li van fer saber que a la propera no repetiria com a diputat. No obstant això, l’aportació que com a diputat percebia per despeses de protocol, fins al final, sempre les va donar al partit. Es diu que, presumptament, el braç executor de tot aquest afer no va ser altre que el Sr. Jordi Roig, secretari nacional de finances del partit, a qui Gabriel Pena havia incorporat com assessor del grup d’ERC a la Diputació i que també forma part d’aquesta colla...

Ningú ha justificat que els altres diputats provincials i les persones de confiança que havia a la Diputació de Lleida paguessin  la carta financera, entre ells el propi Jordi Roig. El mateix elegit cap de llista al Parlament de Catalunya Josep Cosconera, a última hora com a diputat provincial  va fer un xec bancari de manera simbòlica, per a justificar l’ impagament existent fins a les hores. Es curiós que ell si que pugui presentar-se a diputat del Parlament de Catalunya, quan els estatuts del partit ho impedeixen reglamentàriament.

Perquè aquesta és una altra de les coses que s’estan fent de forma malèvola a ERC. S’està utilitzant la carta financera i d’altres informacions confidencials dels militants per dominar voluntats i per condicionar actuacions, una pràctica totalment antidemocràtica.

Deixant de banda moltes més qüestions, aquesta és la situació en que es presenta ERC a Lleida. Som moltes les persones que, tot i sabent d’aquest funcionament, esperem que algun dia ERC a les terres de Lleida torni a recuperar el seu paper emblemàtic i representatiu, encara que només sigui per totes les lleidatanes i tots els lleidatans que van donar inclús la seva vida pels valors republicans que sempre representaran aquestes sigles.

Ja sé que no agradarà que faci públic aquestes denúncies, al·legant que no és el moment, però em voleu dir, companyes i companys, quan es el moment?

Visca Esquerra Republicana, Visca Catalunya lliure.

Miquel

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]