martes, 6 de noviembre de 2012

Opinió


LLOPS ENTRE LLOPS, MISÈRIA PEL POBLE

El meu padrí, que era un home savi, com quasi tots els padrins, sempre em deia que a la política no m’hi fiqués si no havia de viure de ella. I afegia: els polítics són tots uns poques vergonyes i a més llops entre llops no es mosseguen mai.

Fins fa pocs anys jo encara pensava que el meu padrí exagerava. Ara veig que tenia raó, la meva generació mig àcrates i lliures no hem tingut massa sort en la política, excepte algun company d’escola rastrer i servil, que ja destacava als seus temps per ser el xivato de la classe.

Vagi aquesta entrada nostàlgica per parlar de l’actualitat política, en la que destaca que Europa ha donat un cop de porta als nassos a les aspiracions espanyoles, al seu president i a tota la estratègia i/o representació de les seves autoritats que només busquen una vegada rere l’altra enganyar a la ciutadania del seu país.

La realitat és molt diferent del que se’ns transmet a l’ estat espanyol, en Rajoy resta atrapat en les seves pors i en les seves mentides, perquè Europa, coneixedora de la veritable situació financera a tots els nivells d’Espanya, no donarà cap facilitat a l’hora d’aconseguir qualsevol tipus d’ajuda econòmica, carència o ajornament.

Europa sap perfectament que el que està custodiant penosament el govern espanyol, amb complicitat amb l’oposició espanyola i partits nacionalistes majoritaris,  és la corrupció existent, que aquests darrers anys ha sofert un augment incalculable degut, precisament, a voler tancar les trampes existents de qualsevol manera.

Em refereixo concretament a les ajudes a les entitats bancàries nacionalitzades, que hem de pagar entre tots els ciutadans i que només han beneficiat a uns quants, entre els que hi ha partits polítics, sindicats, polítics i familiars i amics dels mateixos.

Cada dia està més clar que Caja Madrid reconvertida en Bankia, Bancaja i CAM, han format part de tota una arquitectura econòmica, d’un possible finançament il·legal d’entitats i institucions per tal de treure uns beneficis polítics, ja que els econòmics s’anaven contabilitzant al compte de pèrdues d’aquestes entitats.

Sembla doncs, que per amagar tota aquesta malifeta, la única solució que han trobat, els molt poca soltes, és ficar-se tots d’acord per rebaixar el sou als treballadors, deixar sense crèdit als empresaris i amenaçar amb més retallades i fins i tot en rebaixar les pensions.

En un país amb més de cinc milions d’aturats, amb més d’un 10% de morositat bancària, estan utilitzant la misèria del poble per justificar la reducció de l’ estat del benestar i de drets fonamentals que havien costat molts anys de lluita aconseguir-los.

Valdria més que també ells es rebaixessin  el sou i que eliminessin les empreses publiques creades al seu dia com a oficines de col·locació dels seus parents i amics,  i formar aquestes bosses de captivitat electoral que fins ara més o menys els hi ha donat bons beneficis.

Tot això també ho podem traslladar a Catalunya, com el cas Palau, el cas Pretòria i el que serà el proper cas que és el de Catalunya Caixa, que aquest també serà escabrós i que diuen que toca de ple a quasi tots els partits polítics catalans.

Per això ara és l’hora de la societat civil, que exigeix amb molta força que els recursos públics tinguin una transparència total i que siguin dedicats al màxim possible per fomentar el creixement econòmic, la feina per a tothom i a mantenir les ajudes socials bàsiques per a que ningú tingui que dependre dels demés per a poder menjar o de nit i a les fosques rebuscar en els contenidors d’escombreries.

Ja sé que és una lluita difícil però no impossible, cíclicament la història ens demostra que aquestes etapes fosques es superen, i el poble com sempre guanyarà.  Encara que al fiscal Salinas el dediquin al cas Emperador per despistar-lo de tots els casos de corrupció política que, segons diuen, té damunt de la seva taula de l’Audiència Nacional. La justícia, en aquests moments també podria ajudar, perquè també formen part del poble els seus funcionaris, a aconseguir aquest equilibri moral i social tan necessari.
Crec que tot plegat s’ho val la pena.

Miquel

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]