miércoles, 21 de noviembre de 2012

La Tira











L’Eix Comercial, una zona potser poc il·luminada
Fa pocs dies els comerciants de l’Eix Comercial de Lleida, van fer pública la seva decisió, de no instal·lar llums de Nadal en la zona, tal i com venia fent des de feia cinquanta ans.
La decoració nadalenca adoptada, serà uns plafons rodons amb una imatge, que confeccionarà una entitat que té a càrrec persones discapacitades.

La idea sembla bona i més ara, que la UE ens està ensenyant a estalviar, el que passa és que els arguments que donen a continuació, denoten que a més d’haver-se decidit per una decoració més “solidaria i sostenible”, així com “per reduir la contaminació lumínica”, aquí també hi juga la qüestió econòmica.
Colar de retruc i com aquell que no vol, que tindria de ser l’Ajuntament, qui es fes càrrec d’instal·lar les llums de Nadal, ve a dir, ni més ni menys, que els comerciants de la zona no volen suportar les grans despeses de lloguer i instal·lació de les llums, malgrat que, obliden una cosa, il·luminar els ponts i edificis públics que posen com a exemple, no suposa potenciar cap activitat amb afany de lucre, com és la seva.
També es podien haver fixat en el Museu Morera, que totes les nits de l’any està excessivament il·luminat, fins a tal punt, que certament sembla il·luminar l’ego d’algú.
Per cert, han tingut de passar cinquanta anys, per donar-se compte de que tantes llums produeixen contaminació lumínica?

Afegeixen també, que les vendes nadalenques seran menors, degut a la retracció del consum i a la supressió de la paga extra dels funcionaris. Potser consideren que els seus clients només són els funcionaris? Sembla que en qualsevol cas, continuen sent unes declaracions desafortunades.

Si volen vendre més, han de tenir en compte, com als que érem els seus clients, ens han baixat el sou, a més de pujar-nos els impostos i fins i tot, molts han perdut el sou en quedar-se a l’atur, per tant, només tenen una sortida; baixar els preus.

Potser si, que en aquesta zona hi cal una mica d’il·luminació, però potser no és precisament en forma de llums de Nadal. 

Etiquetas:






<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]